Quantcast

Popiežius kelione į Pietų Korėja siekia sustiprinti Bažnyčios pozicijas Azijoje

  • Teksto dydis:

Popiežius Pranciškus trečiadienį vyksta į Pietų Korėją, nešdamas taikos žinią suskaldytam pusiasaliui ir rodydamas dėmesį augančiai milijoninei krikščionių bendruomenei Azijos kontinente.
Nors katalikų skaičius Azijos šalyse auga, tačiau jie tesudaro 3,2 proc. tikinčiųjų šiame daugiausia gyventojų turinčiame žemyne.

Vatikano valstybės sekretoriaus Pietro Parolino (Pjetro Parolino) teigimu, „evangelizavimo kelias Azijoje nėra toks greitas kokio norėtumėm tikėtis“.

Savo vizito rugpjūčio 13 -18 dienomis metu popiežius „kreipsis į visas šio kontinento šalis“, P.Parolinas sakė Vatikano televizijai antradienį.

77 metų popiežiaus kelione į Aziją turėtų kompensuoti tai, jog jo pirmtakas popiežius Benediktas XVI per aštuonis savo pontifikato metus nė karto neapsilankė šiame žemyne.

Per pastarąjį šimtmetį krikščionybė Azijoje labai sustiprėjo.

Tyrimų agentūros „ Pew“ atliktas tyrimas parodė, kad krikščionių skaičius žemyne išaugo 10 kartų – nuo 28 mln. 1910 metais iki 285 milijonų 2010 -aisiais, ir jie sudaro maždaug 7 proc. visų gyventojų.

2015 metų sausį popiežius Pranciškus turėtų apsilankyti ir Filipinuose, kur gyvena maždaug 87 mln. krikščionių.

Šią savaitę Pietų Korėjoje pontifikas kalbės apie „Azijos ateitį“ Azijos jaunimo suvažiavime.

Pranciškaus vizitas „Tolimuosiuose Rytuose yra ypatingos svarbos“, atsižvelgiant į regiono vietą pasaulio ekonomikoje ir politikoje, pažymėjo P.Parolinas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių