Quantcast

Popiežius: augindami augintinius vietoj vaikų netenkame žmogiškumo

Popiežius Pranciškus gali sulaukti šunis ar kates auginančių bevaikių asmenų nepasitenkinimo, trečiadienį pareiškęs, kad asmenys, kuriems vaikus pakeičia augintiniai, rodo „tam tikrą savanaudiškumą“.

Kalbėdamas apie tėvystę per savaitinę bendrąją audienciją Vatikane Pranciškus pareiškė, kad augintiniai visuomenėje „kartais užima vaikų vietą“.

„Mūsų dienomis... matome tam tikrą savanaudiškumo formą,  – kalbėjo popiežius. – Matome, kad kai kurie žmonės nenori turėti vaikų.“

„Kartais jie turi po vieną (vaiką) ir tiek, bet jie laiko šunis ir kates, kurie užima vaikų vietą. Tai gali pasirodyti juokinga, bet tokia yra tikrovė“, – sakė Pranciškus.

Pasak 1,3 mlrd. pasaulio katalikų vadovo, toks elgesys „yra tėvystės ir motinystės neigimas, jis mus menkina, atima iš mūsų žmogiškumą“.

Taigi „civilizacija sensta be žmogiškumo, nes prarandame tėvystės ir motinystės (teikiamus) turtus, o kenčia šalis“, Pauliaus VI salėje kalbėjo pontifikas.

Popiežius Pranciškus yra fotografuotas glostantis šunis, 2014 metais per Trijų Karalių šventę leido, kad jam ant pečių užkeltų ėriuką, taip pat yra netgi glostęs tigrą ir leopardo jauniklį.

Jo pirmtakas popiežius Benediktas XVI buvo kačių mylėtojas, tačiau nėra žinių, kad Pranciškus turėtų kokį nors augintinį savo rezidencijoje Vatikane.

2014 metais Pranciškus dienraščiui „Il Messagero“ sakė, kad augintinų laikymas vietoj vaikų auginimo yra „dar vienas kultūrinės degradacijos reiškinys“, o emociniai santykiai su augintiniais yra „paprastesni“ už „sudėtingus“ tėvų ir vaikų santykius.

Trečiadienį ragindamas vaikų dėl biologinių priežasčių negalinčias susilaukti poras apsvarstyti galimybę įsivaikinti, popiežius taip pat ragino „nebijoti“ tėvystės.

„Auginti vaiką visada yra rizikinga, bet dar labiau rizikinga neturėti vaiko, atsisakyti tėvystės“, – sakė jis.

Argentinoje gimęs popiežius anksčiau yra kritikavęs išsivysčiusio pasaulio „demografinę žiemą“ arba mažėjančius gimstamumo rodiklius.

Anksčiau šiais metais jis kritikavo šiuolaikinę visuomenę, kur karjera ir pinigai daugeliui yra svarbiau už šeimos kūrimą, pavadindamas tokį mąstymą „visuomenės gangrena“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

P.

P. portretas
Vienas pažįstamas sakydavo: "Jei šuo šeimos narys tai šeimininkė kalė"

Nesupratau \\\\\.../////

Nesupratau  \\\\\...///// portretas
Nuotraukoje Popiežiaus haremas?

ne pd'Rąstas \\\\\..../////

ne pd'Rąstas \\\\\....///// portretas
Jau tikrai žmogiškiau nei pedofilas ar pederastas,lezbė.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių