Quantcast

Popiežius apgailestauja turėjęs atšaukti vizitą Afrikoje

Popiežius Pranciškus šeštadienį pareiškė esąs „smarkiai nusivylęs“, kad dėl kelių skausmo buvo priverstas atšaukti planuotą vizitą Kongo Demokratinėje Respublikoje ir Pietų Sudane.

85 metų pontifiką vargina lėtinis kelių artritas, sakė šaltiniai Vatikane. Pastaraisiais mėnesiais jis atšaukė virtinę renginių.

„Viešpats žino, kaip smarkiai esu nusivylęs, kad turėjau atidėti šį ilgai lauktą ir labai trokštamą vizitą, – sakoma šeštadienį Vatikano paskelbtame popiežiaus vaizdo pranešime. – Tačiau turime išlaikyti pasitikėjimą ir viltį, kad galėsime susitikti kiek įmanoma greičiau.“

Vatikanas birželio 10 dieną pranešė, kad popiežiaus kelionė į Pietų Sudaną ir Kongo DR buvo atidėta „gydytojų prašymu“, kad nebūtų pakenkta gydymo procesui.

Savo vaizdo žinutėje Pranciškus pasiuntė „nuoširdų palaiminimą“ abiem Afrikos šalims, kurias jis ruošėsi aplankyti.

„Galvoju apie Kongo Demokratinę Respubliką ir išnaudojimą, smurtą bei nesaugumą, dėl kurio ji kenčia, ypač šalies rytuose, kur ginkluotas konfliktas tebekelia didžiulių kančių, paaštrintų daugelio abejingumo ir atsainumo“, – sakė jis.

„Galvoju apie Pietų Sudaną ir taikos raginimą, kylantį iš jo žmonių, kurie, pavargę nuo smurto ir skurdo, laukia konkrečių rezultatų iš nacionalinio susitaikymo proceso“, – pridūrė pontifikas.

„Mieli draugai Konge ir Pietų Sudane, šiuo metu nepakanka žodžių perteikti mano artumą ir prisirišimą, kurį jums jaučiu“, – kalbėjo Pranciškus.

Šventasis Tėvas, kuriam per oficialius renginius tekdavo naudotis neįgaliojo vežimėliu, taip pat kalbėjo apie pažeistą raištį ir klubų skausmus, dėl kurių jis šlubuoja.

Pernai liepą Pranciškus 10 dienų praleido ligoninėje po gaubtinės žarnos operacijos.

Birželį planuota kelionė į Libaną irgi buvo atšaukta dėl pašlijusios popiežiaus sveikatos, nurodė šios šalies vyriausybė, nors Vatikanas to vizito niekada nebuvo patvirtinęs.

Tačiau į pontifiko kalendorių tebėra įrašyta viešnagė Kanadoje liepos pabaigoje.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių