Quantcast

Pontifikas po Madagaskarą važinės vietos gamybos papamobiliu

  • Teksto dydis:

Ne vieną dešimtmetį papamobilių gamyba buvo patikima didiesiems automobilių gamintojams, tokiems kaip „Mercedes“, „Ford“ ar „Fiat“.

Tačiau šią savaitę popiežiaus Pranciškaus vizito Madagaskare metu sostinės gatvėmis jį vežios vietos gamybos transporto priemonė, visiškai paprasta ir atvira – būtent tokia, kokia tinka prabangos ir atskirties nemėgstančiam pontifikui.

Baltos spalvos automobilį, dekoruotą dviem Vatikano valstybės vėliavomis, pagamino Madagaskaro bendrovė „Karenjy“.

„Su dideliu džiaugsmu pristatome jums papamobilį“, – žurnalistams pranešė apaštališkasis nuncijus Paolo Rocco Gualtieri (Paolas Rokas Gvaltjeris) per spaudos konferenciją, surengtą prieš popiežiaus vizitą.

„Popiežius Pranciškus džiaugsis lankydamas Madagaskarą šiuo automobiliu“, – patikino Vatikano pasiuntinys šioje saloje.

Pirmąjį savo vizitą Madagaskare popiežius pradeda penktadienį. Į Antanaryvą jis atvyks iš Mozambiko, pirmosios popiežiaus kelionės po Rytų Afrikos šalis stotelės. Kelionę jis užbaigs Mauricijuje.

Automobilių gamintoja „Karenjy“, kurios pavadinimas išvertus iš malagasių kalbos reiškia „Pasivaikščiojimas“, laikėsi visų papamobilių gamybai keliamų reikalavimų.

Automobilis turi paaukštintą stogo rėmą, saugosiantį pontifiką nuo saulės ar lietaus, besisukiojančią sėdynę, nuo kurios Pranciškus galės sveikinti minias, ir stiklinius skydus, dėl kurių jis bus matomas susirinkusiemsiems iš visų pusių.

Vis tik jis skiriasi nuo kitų tradicinių papamobilių, nes „Karenjy“ mašinos viršutinė dalis nėra neperšaunama.

„Vatikano iškelti reikalavimai šio automobilio gamintojams buvo įvykdyti visais atžvilgiais“, – žurnalistams sakė „Karenjy“ atstovas Jeanas Fleuris Jaotody (Žanas Flori Žaotodi).

„Popiežius nusprendė, kad neperšaunamo stiklo nereikia. Jam patinka paprasti automobiliai“, – sakė tėvas Germainas Rajoelisonas (Žermenas Radželisonas), popiežiaus vizito Madagaskare koordinatoriaus padėjėjas.

„Jis nenori, sienos, skiriančios jį [nuo tikinčiųjų]. Jis tikrai nori būti arčiau žmonių“, – kalbėjo vizito organizatorius.

Šis unikalus automobilis yra 15 darbininkų 5 mėnesių darbo vaisius. Jis buvo pagamintas bendrovės gamykloje Fianarancoa mieste, pietrytinėje Madagaskaro dalyje.

1984 metais įkurta bendrovė savo tvirtiems, didelio pravažumo automobiliams naudoja Prancūzijoje pagamintus variklius. Jų kaina yra gana kukli ir siekia 6,5 tūkst. eurų.

Tiesa, per metus tokių automobilių pagaminama vos kelios dešimtys.

1989 metais ši mažai kam žinoma automobilių gamintoja staiga sulaukė žiniasklaidos dėmesio, kai jos produkciją išbandė Fianarancoa apsilankęs tuometis popiežius Jonas Paulius II.

Bendrovės rinkodaros vadovas Henry Rousselis (Anri Ruselis) labai džiaugėsi, kad papamobilis buvo užsakytas būtent pas juos.

„Faktas, kad popiežius Pranciškus važinės vietoje pagamintu papamobiliu, yra tikrai labai simboliškas ir vilties ženklas, – sakė jis. – Tokiu būdu pripažįstami mūsų gebėjimai Madagaskare.“

„Žmonės dažnai sako, kad mūsų šalis yra neturtinga. Šalis – neturtinga, bet pažiūrėkite, ką sugeba šie žmonės. Šį automobilį pagamino žmonės, kilę iš neturtingų šeimų ir turintys darbą“, – pritarė tėvas G. Rajoelisonas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių