Quantcast

Po UNESCO balsavimo Izraelio premjeras suabejojo Prancūzijos nešališkumu

  • Teksto dydis:

Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu (Benjaminas Netanjahu) sekmadienį Prancūzijos užsienio reikalų ministrui pareiškė, kad Paryžiaus parama UNESCO rezoliucijai dėl Jeruzalės verčia abejoti Prancūzijos vykdomo taikos iniciatyvos nešališkumu.

„Aš jam pasakiau, kad skandalinga rezoliucija, kurią UNESCO priėmė su Prancūzijos pagalba ir kuri nepripažįsta tūkstančius metų trunkančių žydų ryšių su Šventyklos kalnu, meta šešėlį visam forumui, kurį Prancūzija organizuoja“, – B. Netanjahu sakė savaitinio ministrų kabineto metu po pokalbio su Prancūzijos užsienio reikalų ministru Jeanu-Marcu Ayrault (Žanu Marku Ero).

B. Netanjahu kalbėjo apie praėjusį mėnesį Paryžiuje įsikūrusios UNESCO priimtą rezoliuciją dėl Al Aksos mečetės komplekso Jeruzalėje, kurioje nėra užsiminta apie tai, jog žydams, kurie šią šventovę vadina Šventyklos kalnų, tai yra pati švenčiausia vieta.

Izraelio premjeras pareiškė, kad J.-M. Ayrault jam sakė, jog „sprendimas buvo priimtas dėl nesusipratimo ir kad jis asmeniškai užtikrins, kad tai nepasikartotų“.

Šaltinių teigimu, J.-M. Ayrault sekmadienį sakė, kad Prancūzija „gailisi“ dėl rezoliucijos.

Panašią poziciją trečiadienį išsakė ir Prancūzijos ministras pirmininkas Manuelis Vallsas (Manuelis Valsas), kuris rezoliuciją pavadino „netaktiška“ ir „netinkama“ ir pabrėžė, kad jos nereikėjo priimti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ne

Ne portretas
Ne prancuzai teisus sionistu ir semitu sekta skandina pasauli ir elgiasi kaip nacistai per pasaulini kara tik svastika pasirinko sesekampe

zydas teisus

zydas teisus portretas
varliaedziai nesusitvarko su savo karingais imigrantais, tai iesko butu nukreipti visuomenes demesi nuo savu kraujuojanciu zaizdu... zydu pagalba. senas uztikrintas budas. vietoj zydu - sako izraelis trukdo (ar zijunizmas maiso)... linksniuojant izraelis - lyg tai neantizydiska. tikras bukumas! frankai su hansais skandina Europa!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių