Quantcast

Po Turkijos sprendimo dėl migrantų Bulgarija ir Graikija sustiprino sienų kontrolę

Bulgarija penktadienį pasekė Graikijos pavyzdžiu ir sustiprino sienų kontrolę, Turkijai paskelbus, kad nebestabdys pabėgėlių, norinčių keliauti į Europą.

„Anksti ryte nusiuntėme policijos pajėgas prie mūsų sienų (su Turkija). Tai, kad turkų pasieniečiai atsitraukė, kelia nerimą“, – žurnalistams sakė premjeras Boiko Borisovas (Boikas Borisovas).

„Šiuo metu ten yra realus pavojus: žmonės bėga nuo bombardavimų“, – pridūrė jis.

Turkų aukšto rango pareigūnas penktadienį naujienų agentūrai AFP sakė, kad Turkija, kurioje yra beveik 4 mln. sirų pabėgėlių, „nebelaikys užvertų durų pabėgėliams, norintiems keliauti į Europą“.

Graikija anksčiau penktadienį paskelbė, kad „iki didžiausio įmanomo lygio“ griežtina sienų apsaugą.

Graikija ir jos partnerės Europos Sąjungoje nuogąstauja dėl galimos naujos pabėgėlių iš Sirijos bangos. Per 2015-ųjų pabėgėlių krizę į Senąjį žemyną atvyko daugiau kaip milijonas žmonių, kol blokas ir Turkija susitarė dėl atvykėlių skaičiaus kontrolės.

Beveik palei visą Bulgarijos 259 km sieną su Turkija eina spygliuotos vielos tvora, kad pėsčiomis keliaujantys migrantai ir prieglobsčio prašytojai pastaraisiais metais aplenktų šią šalį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Nelegalus sienos kirtimas -nusikaltimas, policija gali naudoti įspejamuosius šūvius...

Arijas

Arijas portretas
Oi stato sultonas visą Europą rakom!!!!!su KGB pagalba. Ohohhlooo

Makas

Makas portretas
Kremliaus ir turku suplanuotas Europos uztvindymas musulmoniskuoju amaru, taip sugriaunant Vakaru civilizacija is vidaus. O "Stazi" ir kgb vidaus stribai tam pritaria.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių