Quantcast

Po S. Berlusconi išsišokimo Italija pabrėžia tvirtai remianti Kyjivą

Italijos ministrė pirmininkė Giorgia Meloni (Džordža Meloni) sekmadienį pabrėžė, kad jos vyriausybė tvirtai remia Kyjivą po to, kai buvęs premjeras ir koalicijos partneris Silvio Berlusconi (Silvijus Berluskonis) išpeikė Ukrainos prezidentą Volodymyrą Zelenskį.

Paklaustas apie ketvirtadienį Briuselyje įvykusį G. Meloni ir V. Zelenskio susitikimą, S. Berlusconi atsakė: „Man kalbėtis su Zelenskiu? Jei būčiau buvęs Tarybos pirmininkas, niekada nebūčiau ten ėjęs.“

„Būtų užtekę, kad jis (V. Zelenskis) nustotų pulti dvi Donbaso autonomines respublikas, ir viso to nebūtų buvę, todėl šio pono elgesį vertinu labai, labai neigiamai“, – teigė S. Berlusconi žurnalistams po balsavimo regioniniuose rinkimuose Lombardijoje.

86 metų verslo magnatas, kuris, jam būnant valdžioje, gyrėsi esąs artimas Rusijos prezidento Vladimiro Putino draugas, vadovauja partijai „Pirmyn, Italija“ (it. Forza Italia), kuri yra kraštutinių dešiniųjų G. Meloni vadovaujamos koalicinės vyriausybės partnerė.

Praėjusį rugsėjį S. Berlusconi sukėlė sąmyšį pareiškęs, kad V. Putiną „pastūmėjo“ įsiveržti į Ukrainą jo šalies gyventojai ir prorusiškos Donbaso pajėgos.

Sekmadienį į jo naujausius prorusiškus pareiškimus greitai sureagavo G. Meloni vyriausybė, kuri išplatino pareiškimą, kuriame pabrėžė, kad „tvirtai ir įsitikinusiai remia Ukrainą“.

G. Meloni ketvirtadienį Briuselyje susitiko su V. Zelenskiu ir aptarė galimybę surengti vizitą į Kyjivą.


Šiame straipsnyje: Silvio BerlusconiItalijakritikaVolodymyras Zelenskisparamakaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių