Quantcast

Po pasaulį keliaujanti G. Thunberg sako, kad jai reikia poilsio

Nepailstanti paauglė klimato aktyvistė Greta Thunberg automobiliu, traukiniu ir laivu – bet ne lėktuvu – keliauja po visą pasaulį, ragindama kovoti su klimato kaita. Tačiau net ir jai reikia poilsio, rašo „Reuters“.

Vos prieš kelias dienas paskelbta žurnalo „Time“ metų žmogumi, 16-metė švedė penktadienio vakarą prisijungė prie tūkstančių studentų šiauriniame Italijos mieste Turine, kur dalyvavo mitinge, kuriuo siekiama spausti valdžią imtis daugiau veiksmų klimato kaitos srityje.

Lėktuvu nekeliaujanti G. Thunberg į Turiną iš Madride vykusios Jungtinių Tautų (JT) klimato kaitos konferencijoje atvyko traukiniu ir automobiliu. Į Europą iš kelis mėnesius trukusio apsilankymo Jungtinėse Valstijose ji atplaukė katamaranu.

Dabar jaunajai aktyvistei reikia šiek tiek poilsio.

„Per Kalėdas būsiu namie, tada pasiimsiu atostogų, nes reikia pailsėti, – žurnalistams Turine sakė G. Thunberg. – Antraip negali to daryti visą laiką.“

Vis dėlto, kalbėdama su Turine susirinkusiais protesto dalyviais, G. Thunberg buvo itin energinga. Turinas, automobilių gamintojos „Fiat“ gimtinė, yra vienas iš labiausiai aplinką teršiančių pramoninių Italijos regionų.

„2019-ieji jau beveik baigėsi. Turime užtikrinti, kad 2020-ieji bus veiksmų metai, metai, kai mes nulenksime pasaulio taršos kreivę“, – susirinkusiam jaunimui sakė G. Thunberg.

„Spausime tuos, kurie yra valdžioje, užtikrinsime, kad jie veiktų ir prisiimtų atsakomybę“, – pareiškė ji.

Kai G. Thunberg buvo vos 15 metų, penktadieniais ji praleisdavo pamokas, kad protestuotų šalia Švedijos parlamento, ragindama šalies valdžią apriboti anglies taršą. Jos protestų kampanija įkvėpė judėjimą, pavadintą „Penktadieniai ateičiai“, kuris įtraukė milijonus žmonių visame pasaulyje.

„Labai džiaugiamės tuo, kad Greta protestuoja kartu su mumis, – Turine sakė 22-ejų aktyvistė Elena Costa. – Norime paaiškinti savo tikslus kiekvienam, kviečiame visus ateiti kiekvieną penktadienį, kiekvieną savaitę.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Astronomas geofizikas inž. ROMUALDAS ZUBINAS

Astronomas geofizikas inž. ROMUALDAS  ZUBINAS  portretas
SENIAUSIOS ŽEMĖJE LIETUVIŲ KALBOS DĖKA YRA ĮMINTA PER 500 SENIAUSIŲJŲ KULTŪRŲ ŠALTINIŲ! ŠIE ŠALTINIAI LEIDO ATRASTI TREČIĄJĮ IR KETVIRTĄJĮ ŽEMĖS AŠIES FIZINIUS JUDĖJIMUS, KURIE PUIKIAI PAAIŠKINA - KAS? ir KODĖL? ŽEMĖJE VYKO? KAS? ir KODĖL VYKSTĄ? KAS? ir KODĖL? VYKS ATEITYJE?! MŪSŲ LAIKAIS ŠIAURINIS ŽEMĖS AŠIGALIS NUOLAT KRYPSTA Į SAULĘ - PIETINIS - NUO SAULĖS! 2500 metais, ŠIAURINIAME ŽEMĖS PUSRUTULYJE, PRASIDĖS ŽEMĖS AŠIGALIŲ KAITA. ŠIAURINIAME ŽEMĖS PUSRUTULYJE BUS TIKTAI VIENAS METŲ LAIKAS - VASARA ir DIENA! ! PIETINIAME - ŽIEMA ir NAKTIS!!! ŠIO TŪKSTANTMEČIO PABAIGOJE ŽEMĖJE ĮVYKS AŠIGALIŲ KAITA!!!!!! IR t,t, ir t,t,

Jos vieta mokyklos suole

Jos vieta mokyklos suole portretas
Ar ta mergaitė bent eina į mokykla ar ji jau mano kad ji perdaug protinga ir jai ten nėra ką veikti ? Ar mokykla nėra pagrindinė pareiga, gyvenimo tikslas ? Kažkas juk ja turi finansuoti jos keliones, pragyvenimo išleidas juk ne oru gyva kažkam ji daro reklamą nes tiesiog už ačiū niekas pinigų neduoda gal būt ji net gi pati uždirba šeimai pinigų ! Vienintelis dalykas kuo ji gali būt naudinga tai rinkdama šiukšles atostogų metu, o ne pramogaudama kelionėmis kurios aplinkos taršai jokios įtakos neturi. Kur žiūri Švedijos vaikų teisių tarnybos ...

Egidiju

Egidiju portretas
Visas sis sou vien tik todel jog nera paviesinta Gretos ligos istotija....
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių