Quantcast

Po Izraelio smūgių Sirijoje B. Netanyahu perspėjo „Hizbollah“

Izraelio premjeras Benjaminas Netanyahu antradienį perspėjo Libano šiitų sukarintą judėjimą „Hizbollah“ ir kitas grupuotes, žydų valstybei paskelbus, kad buvo sutrukdyta įtariamų kovotojų mėginimui prasiskverbti iš Sirijos.

Izraelio kariuomenė vėlai pirmadienį pranešė smogusi taikiniams Sirijoje, kai kovotojai pamėgino padėti sprogmenų Izraelio kontroliuojamų Golano Aukštumų teritorijoje. Manoma, kad per Izraelio smūgį buvo nukauti keturi įtariamieji.

B.  Netanyahu, antradienį aplankęs vieną kariuomenės bazę, sakė, kad Izraelis nedvejodamas imtųsi tolesnių veiksmų.

„Smogėme vienai kuopelei ir dabar smogiame koordinatoriams. Darysime viską, ką reikia, kad apsigintume. Siūlau jiems visiems, įskaitant „Hizbollah“, tai apsvarstyti“, – kalbėjo premjeras.

Pastarieji incidentai įvyko padidėjus įtampai Izraelio šiauriniame pakraštyje po neseniai žydų valstybės aviacijos surengto smūgio, per kurį Sirijoje žuvo vienas „Hizbollah“ kovotojas. Libaniečių judėjimas pagrasino už tai atkeršyti.

Po to aviacijos smūgio Izraelio kontroliuojamose Golano Aukštumose buvo smogta sprogstamaisiais užtaisais, paleistais iš Sirijos teritorijos. Izraelis atsakė smūgiais Sirijos kariuomenės pozicijoms, taip pat sustiprino savo pajėgas šiame regione.

Praeitą savaitę Izraelis taip pat pranešė užkirtęs kelią „Hizbollah“ kovotojų mėginimui prasiskverbti į šalies teritoriją iš Libano. Šis incidentas išprovokavo vieną smarkiausių susišaudymų palei neramią Izraelio ir Libano sieną nuo 2006 metų karo tarp žydų valstybės ir šiitų judėjimo.

Izraelis laiko „Hizbollah“ keliančiu betarpišką grėsmę. 2006 metais per mėnesį trukusį konfliktą „Hizbollah“ sugebėjo paralyžiuoti izraeliečių pajėgas ir sukaupė dar didesnės kovinės patirties padėdamas Sirijos vyriausybei per jau ilgiau kaip dešimtmetį šią šalį krečiantį pilietinį karą.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bronx

Bronx portretas
Ir raketa pasiklydusi nuskrido i Beiruta
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių