Quantcast

Po gaisro Atėnai žada į Turkiją sugrąžinti 10 000 migrantų

  • Teksto dydis:

Graikijos atstovai pirmadienį teigė norintys pradėti į Turkiją siųsti tūkstančius migrantų.

Sekmadienį perpildytoje Lesbo salos pabėgėlių stovykloje įsiliepsnojo gaisras, ugnis pasiglemžė mažiausiai dviejų žmonių gyvybes. Graikijos pareigūnams ir užsienio šalių atstovams paraginus imtis priemonių Egėjo jūros salose veikiančių perpildytų stovyklų problemai spręsti, buvo sušauktas skubus Ministrų kabineto susitikimas. Jo metu nutarta, kad Atėnai iki 2020 metų pabaigos sieks Turkijai gražinti 10 000 migrantų, pranešė Graikijos vyriausybės atstovai.

Šiuo atveju būtų perkelta daugiau migrantų, nei buvo išsiųsta per 4,5 metų, vadovaujant kairiojo sparno „Syriza“ partijai – tada sugrąžinti 1 805 migrantai.

Graikijos premjero Kyriako Mitsotakio vyriausybė jau pranešė, kad Egėjo jūroje bus dislokuota daugiau patrulių, veiks uždari prieglobsčio negavusių migrantų centrai. K. Mitsotakis taip pat žada peržiūrėti prieglobsčio teikimo sistemą, rašoma vyriausybės pranešime.

„Į Graikiją atvykstantys žmonės turėtų būti perkeliami į saugias vietas Europoje – jie negali pasilikti pavojingose sausakimšose vietose, kur jų gyvybei gresia pavojus“, – sakė „Oksfam“ labdaros organizacijų konfederacijos misijos Graikijoje vadovė Renata Rendon.

Europos Komisijos atstovė Mina Andreeva pirmadienį taip pat sakė: „Pastarosiomis savaitėmis padidėjęs atvykėlių į Graikiją skaičius labai apsunkino ir taip ydingą sistemą. Visa tai kuria netvarias migrantų sąlygas, tai jau turėjome galimybę pastebėti ir praeityje“.

ES migracijos komisaras Dimitris Avramopoulos kartu su Vokietijos ir Prancūzijos vidaus ministrais šią savaitę turėtų aplankyti Graikiją ir Turkiją ir aptarti krizę.


Šiame straipsnyje: GraikijaTurkijamigrantai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Ką portretas
Jie moka geriausiai ?

Tai

Tai portretas
Ko priimat tuos juidašiknius,svoločiai? Vykit velniop ir net negalvokit,kad visos valstybės ištroškusios to šūdo!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių