Quantcast

Plintant koronaviruso delta atmainai Norvegija atideda ribojamųjų priemonių atšaukimą

Norvegija pirmadienį pranešė atidedanti dėl koronaviruso pandemijos įvestų ribojamųjų priemonių atšaukimą, nerimaudama dėl galimos ketvirtosios COVID-19 bangos plintant delta atmainai.

Beveik visiškas visų viruso plitimui stabdyti skirtų priemonių panaikinimas atidedamas ne mažiau kaip „iki liepos pabaigos ar rugpjūčio pradžios“, pranešė vyriausybė.

„Padėtis išlieka teigiama“, – spaudos konferencijoje sakė ministrė pirmininkė Erna Solberg (Erna Sulberg) ir pridūrė, kad vyriausybė ketina palaukti ir pažiūrėti, kaip delta atmaina paveiks padėtį.

Jei ribojamosios priemonės bus atšauktos per greitai, gali kilti rizika, „kad delta atmaina gali sukelti ketvirtąją bangą tarp nepasiskiepijusių, tarp paskiepytų tik viena doze, taip pat tarp pažeidžiamų gyventojų, kurių imuninė sistema nusilpusi“, pažymėjo ministrė.

Norvegija, kur COVID-19 epidemija buvo iš esmės sėkmingai suvaldyta, birželio 18 dieną pradėjo trečiąjį plano etapą iš keturių, švelnindama apribojimus, o kitą etapą planavo svarstyti po trijų savaičių.

Vyriausybė nusprendė neskubėti, nes šalyje, kaip ir likusioje Europos dalyje, sparčiai plinta užkrečiamesnis koronaviruso delta variantas. Pasak E. Solberg, naujoji atmaina per kelias savaites gali tapti dominuojančia šalyje.

„Svarbu sustabdyti šį plitimą“, – teigė ministrė.

Daugiau nei 65 proc. suaugusiųjų Norvegijoje yra paskiepyti bent viena vakcinų nuo COVID-19 doze.

5,4 mln. gyventojų turinti šalis naudoja tik iRNR tipo „Pfizer“ / „BioNTech“ ir „Moderna“ gamybos vakcinas.

Norvegija atsisakė „AstraZeneca“ vakcinos, o savanoriams rezervuoja „Johnson & Johnson“ vakciną dėl jos retai pasitaikančio, bet rimto šalutinio poveikio, tik tam tikrais atvejais.

Remiantis Europos ligų prevencijos ir kontrolės centro duomenimis, Norvegijoje per pastarąsias 15 dienų fiksuota po 47,32 naujų atvejų 100 tūkst. gyventojų per parą, o mirtingumas išliko labai mažas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Artas

Artas portretas
Na ir kam sitas visas blefas reikalingas,durniu laivas ir tiek,nieko tie Norvegai nedaro,neskleiskit gandiniu nesamoniu...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių