Quantcast

Pirmąkart per 20 metų tirpsta pasaulio milijardierių turtas

  • Teksto dydis:

Pasaulio milijardierių turtas sumenko pirmąkart per pastaruosius du dešimtmečius, rašo „Deutsche Welle“, remdamasi banko UBS ir tarptautinės audito bendrovės „Price Waterhouse Coopers“ ataskaita.

Jų skaičiavimais, 2015-aisiais bendras pasaulio pasaulio milijardierių turtas aptirpo 300 mlrd. JAV dolerių iki 5,1 trln. JAV dolerių, o vidutinis vieno milijardieriaus turtas – nuo 4,0 mlrd. iki 3,7 mlrd. dolerių.

Ataskaitos autoriai tokią situaciją sieja su energijos išteklių kainų kritimu ir milijardierių nacionalinių valiutų nuvertėjimu JAV dolerio atžvilgiu.

„Du dešimtmečius užsitęsusį milijardierių turto augimą pakeitė kritimas. Kol kas neaišku, ar tai tiesiog pauzė, ar giluminių priežasčių nulemto negatyvaus ciklo pradžia“, – teigiama ataskaitoje.

Kita vertus, joje taip pat pažymima, kad Azijoje milijardierių ir toliau daugėja – kas tris dienas atsiranda naujas.

Rengiant šią ataskaitą išanalizuotas 1397 milijardierių, arba apytikriai keturių penktadalių pačių turtingiausių pasaulio žmonių, turtas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

DJ

DJ  portretas
Taip yra nes milijardieriai nespėja rekuperuoti savo turtus, nes išleidžia daug daugiau pinigų projektams kuriuos jie finansuoja, bet turtas lieka maždaug tokio pačio lygio, bet jų labdara yra labai didelė !.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių