Quantcast

Pinigų plovimo skandalo krečiamas „Danske Bank“ turi naują vadovą

Didžiausias Danijos bankas „Danske“ paskelbė apie naują generalinį direktorių – juo tapo olandas Chrisas Vogelzangas. Buvęs vadovas Thomas Borgenas atsistatydino pernai spalį, kai banką sukrėtė pinigų plovimo skandalas.

Ch. Vogelzangas buvo vienas iš Nyderlandų „ABM AMRO Bank“ vadovų, o prie „Danske Bank“ prisijungė bankui bandant išvengti kriminalinės atsakomybės po to, kai buvo atskleisti įtarimai apie plataus masto pinigų plovimą banko Estijos filiale.

„Jis turi didelę vadovavimo patirtį bankininkystėje, o savo karjeroje sėkmingai sprendė sudėtingus iššūkius“, – apie naująjį vadovą pranešime kalbėjo „Danske Bank“ valdybos pirmininkas Karstenas Dybvadas.

„Prieš save turime didelę užduotį – atgauti pasitikėjimą banku, tuo pat metu plėtojant verslą tokiu greičiu, kuris atitiktų klientų lūkesčius ir technologijų plėtrą, kad liktume lyderiaujančiu Šiaurės šalių banku“, – sakė K. Dybvadas.

Buvęs generalinis direktorius Th. Borgenas pasitraukė iš „Danske“ banko po to, kai buvo paviešinti audito bendrovės „Bruun and Hjejle“ tyrimo rezultatai, parodę, kad banko pinigų plovimo prevencijos veikloje aptikta nemažai didžiulių spragų.

Nuo Th. Borgeno pasitraukimo „Danske Bank“ laikinai vadovauja Jesperas Nielsenas. J. Nielsenas bankui vadovaus iki birželio 1 d., kai direktoriaus pareigas pradės eiti Ch. Vogelzangas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių