Quantcast

Pilotų streikas: SAS atšaukė dar 709 skrydžius

Dėl besitęsiančio pilotų streiko Skandinavijos oro linijos SAS ketvirtadienį atšaukė dar 709 skrydžius.

Skaičiuojama, kad dėl šių skrydžių atšaukimo bus sujaukti mažiausiai 54 tūkst. keleivių planai. Tiesa, apie 30 proc. SAS skrydžių tebevyksta.

Trečiadienį prasidėjo naujas derybų ratas tarp SAS atstovų Norvegijoje ir pilotų profsąjungų. Pasak derybininko Matso Wilhelmo Rulando, derybose pažangos kol kas nematyti.

„Situacija vis dar labai kebli, o abi pusės neketina nusileisti viena kitai. Nepasiduodame, bet tai yra labai sudėtingos (derybos)“, - sakė M. W. Rulandas.

Anksčiau SAS derybos su pilotais dėl atlyginimų ir darbo sąlygų žlugo, o oro linijų bendrovė buvo priversta atšaukti per 4 000 skrydžių. SAS duomenimis, dėl pilotų streiko ir po jo sekusio masinio skrydžių atšaukimo nukentėjo mažiausiai 380 tūkst. keleivių.

Skandinavijos oro linijų SAS generalinis direktorius Rickardas Gustafsonas pirmadienį įpareigojo derybininkus su pilotų profsąjungomis imtis bet kokių priemonių, kad tik būtų užbaigtas šimtų tūkstančių keleivių planus sutrikdęs SAS pilotų streikas.

„Aš nurodžiau mūsų derybininkų komandai tęsti darbą ties mūsų pasiūlymais ir rasti konstruktyvius problemų sprendimus. Juk turime išgyventi ir po konflikto“, - sakė R. Gustafsonas.

SAS Švedijos, Norvegijos ir Danijos pilotų profsąjungos streiką pradėjo balandžio 26 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių