Quantcast

Pietų Korėjoje vyksta parlamento rinkimai

Milijonai Pietų Korėjos piliečių trečiadienį balsavo šalies parlamento rinkimuose.

Rinkėjai privalo laikytis griežtų higienos reikalavimų, kad būtų užkirstas kelias bet kokiam tolesniam naujojo koronaviruso plitimui. Rinkėjai turi dėvėti kaukes, dengiančias burną ir nosį, taip pat vienkartines pirštines, laikytis socialinio atstumo ir leisti patikrinti savo kūno temperatūrą.

Balsavimo teisę rinkimuose turi beveik 44 mln. Pietų korėjiečių, bet daugiau kaip ketvirtadalis iš jų pasinaudojo galimybe atiduoti savo balsus išankstiniame balsavime.

Nacionalinės rinkimų komisijos duomenimis, praėjus septynioms valandoms nuo balsavimo punktų darbo pradžios rinkėjų aktyvumas siekė 49,7 proc. Tai 11,8 proc. daugiau nei per rinkimus prieš ketverius metus. Į šiuos duomenis įtraukti ir išankstinio balsavimo metu atiduoti balsai.

Tikėtina, kad pirmoji vieta rinkimuose atiteks valdančiajai Pietų Korėjos prezidento Moon Jae Ino Demokratų partijai (DP)

Remiantis paskutinių viešosios nuomonės apklausų duomenimis, Demokratų partija smarkiai pirmavo prieš konservatyviąją Vieningosios ateities partiją (UFP).

Rinkimuose 41 partija varžosi dėl 300 vietų parlamente.

Rinkimai laikomi išbandymu vyriausybei, vadovaujamai Moon Jae Ino, kuris Pietų Korėjos prezidento pareigas eina nuo 2017 metų. Kiti prezidento rinkimai šalyje numatyti 2022 metais.

Apklausos rodo, kad dauguma Pietų Korėjos gyventojų mano, kad vyriausybė gerai padirbėjo, siekdama suvaldyti koronaviruso protrūkį, ir šalis šiuo metu laikoma pavyzdžiu kitoms šalims kovoje su koronavirusu.

Pietų Korėjoje antradienį antrą parą iš eilės buvo užfiksuota mažiau nei 30 naujų koronaviruso atvejų.

Iš viso šalyje koronavirusas buvo diagnozuotas daugiau kaip 10 500 žmonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių