Quantcast

Pentagonas: trečdalis JAV karių atsisako vakcinos nuo COVID-19

Pentagono pareigūnai trečiadienį atskleidė, kad apie trečdalis JAV karių ir kariškių atsisako skiepytis nuo COVID-19, nepaisant didelio užsikrėtimų lygio kariuomenėje.

Generolas majoras Jeffas Taliaferro atskleidė vakcinos atsisakymo mastą per posėdį Kongrese. Šiuo metu JAV Gynybos departamentas vakcinas nuo COVID-19 siūlo pasirinktinai, nes jos dar nėra visiškai patvirtintos Federalinės maisto ir vaistų administracijos (FDA).

„Skiepijimosi rodikliai siekia apie du trečdalius“, – sakė J. Taliaferro, pabrėžęs, kad šis skaičius yra paremtas „labai preliminariais duomenimis“.

Pentagono atstovas Johnas Kirby tikino, kad šiuo metu nėra detalių visos kariuomenės duomenų apie skiepijimą, tačiau esą iš viso kariuomenėje paskiepyta 916 500 žmonių.

Yra reali teisinė riba, dėl kurios mes negalime priverstinai skiepyti karių ir jų šeimų.

J. Kirby teigimu, atsisakymo lygis yra panašus į visos populiacijos.

„Mes kariuomenėje iš esmės atspindime Amerikos visuomenės atsisakymo lygį“, – žurnalistams sakė J. Kirby.

JAV valdžia gyventojų vakcinacijai pasitelkė kariuomenę ir Nacionalinę gvardiją. J. Kirby tikino, kad iki šios savaitės pabaigos daugiau nei milijonas žmonių kariuomenėje bus paskiepyti.

Įprastai Pentagonas privaloma tvarka skiepija karius nuo įvairių ligų, tačiau, kadangi vakcinos nuo COVID-19 buvo patvirtintos skubos tvarka, jomis yra skiepijama pasirinktinai.

„Yra reali teisinė riba, dėl kurios mes negalime priverstinai skiepyti karių ir jų šeimų“, – sakė J. Kirby.

Jis taip pat pažymėjo, kad gynybos sekretorius Lloydas Austinas jau pasiskiepijo nuo COVID-19.

„Sekretorius nori, kad departamento vyrai ir moterys padarytų geriausią sprendimą sau, savo sveikatos ir savo šeimos sveikatos labui“, – teigė J. Kirby.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių