Quantcast

„PayPal“ bus leidžiami atsiskaitymai kriptovaliutomis

Tarptautinė mokėjimų platforma „PayPal“ trečiadienį prisijungė prie kriptovaliutų rinkos – vartotojai joje galės pirkti, parduoti ir laikyti bitkoinus bei kitas skaitmenines valiutas, informuoja agentūra „Reuters“.

Atsiskaitymai kriptovaliutomis 26 mln. prekybos vietų, leidžiančių atsiskaitymus „PayPal“, platformos vartotojams bus galimi nuo 2021 metų pradžios, nurodoma bendrovės pranešime.

„PayPal“ tikisi, kad naujoji paslauga paskatins skaitmeninių valiutų naudojimą ir platforma taip pasirengs naujoms kriptovaliutoms, kurias ateityje gali pristatyti centriniai bankai ir korporacijos, interviu sakė generalinis bendrovės direktorius Danas Schulmanas.

„Bendradarbiaujame su centriniais bankais ir mąstome apie visas įmanomas skaitmeninių valiutų formas ir kokį vaidmenį gali suvaidinti „PayPal“, – sakė jis.

Platformoje sąskaitas turintys JAV klientai savo paskyrose pirkti, parduoti ir laikyti kriptovaliutas galės jau nuo kitos savaitės, teigė bendrovė. Į kitą mokėjimų platformą „Venmo“ ir kitas pasaulio valstybes plėstis planuojama pirmoje kitų metų pusėje.

Kriptovaliutų prekyba ir pirkimai jau leidžiami kitoje atsiskaitymų platformoje „Square“ ir akcijų prekybos programoje „Robinhood Markets“, tačiau „PayPal“ prisijungimas daugybės dėmesio sulaukė todėl, nes palies itin didelį vartotojų skaičių.

Kalifornijoje įsikūrusi bendrovė turi 346 mln. aktyvių paskyrų ir antrąjį ketvirtį apdorojo 222 mlrd. dolerių mokėjimų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių