Quantcast

Paslaptingas pirkėjas už 2 mln. dolerių įsigijo D. Trumpo vaikystės namus

  • Teksto dydis:

Prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) vaikystės namai Niujorko Kvinso rajone buvo nupirkti už 2,14 mln. dolerių (1,97 mln. eurų) ir įsigijo juos paslaptingas nežinomas pirkėjas, nepagailėjęs sumokėti tikrai didelę tam rajonui sumą.

1940 metais prezidento tėvo Fredo pasiturinčiųjų kvartale „Jamaica Estates“ pastatytame name Donaldas gyveno pirmuosius ketverius savo gyvenimo metus. Šis adresas yra įrašytas jo gimimo liudijime.

Dviejų aukštų, pseudotiudorų stiliaus namas, pagražintas raudonomis plytomis, sausio mėnesį aukcione buvo nupirktas už sumą, 54 proc. didesnę nei gruodžio mėnesį, kai vienas nekilnojamojo turto investuotojas už jį sumokėjo 1,39 mln. dolerių. Naujas aukcionas baigėsi praėjusią savaitę.

Fredas Trumpas, nekilnojamojo turto vystytojas, kuris turtą susikrovė statydamas pigius būstus, taip pat padėjo plėtoti „Jamaica Estates“. Savo šeimą jis perkraustė į didžiulį namą su kolonomis ir devyniais vonios kambariais, kurį netoliese pastatė 1951 metais.

Rugsėjo mėnesį per televizijos NBC laidą „The Tonight Show“ paklaustas apie tą namą, tuomet dar kandidatas į prezidentus Donaldas Trumpas sakė, jog „liūdna“, kad jis parduodamas. „Aš noriu jį nusipirkti“, – sakė jis.

Aukcioną organizavusios agentūros „Paramount Realty USA“ direktorius Misha Haghani (Miša Haganis) nekomentavo pirkėjo tapatybės ir sakė, jog tai nereiškia, kad tai nebuvo pats D.Trumpas.

M.Haghani taip pat atsisakė nurodyti, kiek buvo gauta pasiūlymų pirkti šį penkių miegamųjų 186 kv. m ploto namą su 4 vonios kambariais.

Nors kiti panašūs namai šiame rajone kainuoja maždaug 1,6 mln., buvusios Trumpų rezidencijos galutinė kaina yra mažesnė, nei agentūra vylėsi.

M.Haghani buvo apskaičiavęs, kad D.Trumpo šlovė kainą galėtų pakelti virš 3 mln. dolerių.

Ankstesni namo gyventojai – skirtingais keliais pasukusių sutuoktinių, Manhatano restorano savininkų, pora, iš pradžių norėjo namą parduoti spalio viduryje, bet atšaukė jį iš rinkos tikėdamiesi, kad D.Trumpo pergalės lapkričio rinkimuose atveju namo kaina pakils.

Pirmasis prezidento namas, aiškiai kuklus palyginti su gausiai paauksuotų dabartinių D.Trumpo apartamentų jo vardo dangoraižyje Penktojoje aveniu standartais, dabar vis dėlto yra Amerikos prezidentų istorijos dalis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių