Quantcast

Pasiūlė, ką daryti su įšaldytu oligarchų turtu: reikia imtis sprendimų, kokių dar nebuvo

  • Teksto dydis:

Rusijos oligarchų dėl sankcijų įšaldyti turtai – milijardiniai. Pinigai, jachtos, superautomobiliai – ką su visu turtu daryti? Apie tai LNK laidoje kalbėjo Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos direktorius Antonis Mikulskis.

„Ką daryti su tais įšaldytais pinigais, įšaldytais turtais, įmonėmis ir t. t.? Atsakymų į tą klausimą kol kas nėra. Kiekviena valstybė turėtų tuo klausimu pasisakyti, tikiuosi, kad bus bendrai pasisakyta. Ir Lietuva turi teisę pasisakyti“, – sakė A. Mikulskis.

„Mano nuomonė tokia, kad turėtų būti priimti sprendimai ir tie įšaldyti turtai turi būti konfiskuoti ir realizuoti. Pinigai turėtų būti nukreipti ir pabėgėliams išlaikyti, ir Ukrainai – vis tiek reikės pinigų atstatyti ekonominį potencialą, kuris dabar sugriautas. Tie konfiskuoti pinigai, sakyčiau, bus nedidelis lašas, bet tas lašas vis tiek reikalingas Ukrainai. Reikia imtis sprendimų, kokių dar nebuvo imtasi. Tie sprendimai pirmiausia turi būti racionalūs ir teisingi“, – teigė jis.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

Pasak A. Mikulskio, sankcijos turėtų būti greitos, nes tas turtas kasdien vis netenka vertės.

Pinigai turėtų būti nukreipti ir pabėgėliams išlaikyti, ir Ukrainai.

„Automobiliai, jachtos, nekilnojamasis turtas praranda savo vertę. Šiandien gali tiek kainuoti, o rytoj būti kitokia kaina. Pirmiausia turi būti priimtas įstatymas, kuris leistų kitiems įšaldyti ir priimti atitinkamą sprendimą, tam, kad turtas būtų konfiskuotas, o pinigai panaudoti Ukrainai“, – aiškino pašnekovas.

Jis tikino apie šią situaciją kalbantis ir su kitų šalių pareigūnais.

„Jie yra tokioje pačioje situacijoje kaip ir mes. Kiekviena šalis dabartiniu metu turi spręsti pati. Mes, kaip tarnyba, siūlome sprendimo būdą, kas tinka Lietuvai, gali būti panaudotas greitai ir efektyviai“, – šnekėjo A. Mikulskis.

„Yra išsakyta aiški pozicija, iš kur atėjo tie turtai ir kas ten per valstybė. Politikai aiškiai sako, kad tai – korupcinė, teroristinė valstybė, kuri pradėjo karą. Turi būti priimti atitinkami sprendimai oligarchams. Iš kur tie turtai atsirado pas oligarchus? Turbūt jie paimti iš eilinių Rusijos piliečių – pagrobti ir panaudoti čia, Europoje, įsigyjant turtą“, – kalbėjo Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos direktorius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių