Quantcast

Pasaulio sveikatos lyderiai: G7 šalių pažadai dėl pandemijos yra nepakankami

G7 šalių pažadai pasidalyti milijardu COVID-19 vakcinų dozių yra per mažai ir per vėlai, paskelbė Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) ir pasaulio sveikatos apsaugos lyderiai. Pirmadienį ekspertai perspėjo, jog reikia daugiau nei 11 mlrd. vakcinų dozių paramos.

Didžiojo septyneto šalys, kritikuotos dėl nelygių prieigos prie vakcinų galimybių, per savaitgalį vykusį viršūnių susitikimą pažadėjo skurdesnėms šalims padovanoti apie milijardą vakcinų dozių.

„Priimame dosnius pranešimus dėl paramos vakcinomis ir dėkojame lyderiams, tačiau mums reikia daugiau vakcinų ir jas reikia greičiau gauti“, – sekmadienį pranešime teigė PSO vadovas Tedrosas Adhanomas Ghebreyesusas.

Nors pasiturinčios šalys dėl spartaus skiepijimo gali sau leisti po truputį sugrįžti į normalų gyvenimą, daugelyje skurdesnių šalių vis dar paskiepyta labai nedaug žmonių.

Skiepijimui panaudotų vakcinų dozių skaičiaus santykis G7 šalyse ir skurdesnėse šalyse yra 73 prie vieno.

Dauguma paaukotų dozių bus tiekiamos per dalijimosi vakcinomis programą „Covax“.

PSO specialusis pasiuntinys ACT programai, kuri siekia spartinti gamybą ir priėjimą prie diagnostikos priemonių, vaistų bei vakcinų, Carlas Bildtas sakė, jog milijardo vakcinų toli gražu neužtenka.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių