Quantcast

Pasaulinė populiacijos diena: ES populiacija išaugo

Pasaulinę populiacijos dieną 1989 metais oficialiai paskelbė Jungtinių Tautų Plėtros programos taryba, kuri siekė atkreipti dėmesį į globalias populiacijos problemas, praneša „Euronews“. Tuo metu visų 28 dabartinių Europos Sąjungos šalių populiacija kartu siekė 474 milijonus žmonių. Praėjus 30 metų, pasak ES statistikos tarnybos „Eurostat“, ES populiacija išaugo 8 proc.

Nuo 2017 metų ES populiacija išaugo 1,1 milijono gyventojų. Dabar ES gyvena per 513 milijonų žmonių.

Pasak „Eurostat“, populiacijos pagausėjimą lėmė grynoji migracija, nes bloke 2018 metais būta daugiau mirčių nei gimimų.

2018-ieji buvo antri metai iš eilės, kai mirė daugiau ES gyventojų nei jų gimė. Vis dėlto ES populiacija ir 2017 metais paaugo panašiai kaip ir 2018 metais. Tais metais maždaug 2,4 milijono žmonių imigravo į ES iš kitų šalių.

Didžiausiu mirtingumo rodikliu 2018 metais pasižymėjo Bulgarija, Latvija ir Lietuva, Rumunija, o didžiausias gimstamumas buvo būdingas Airijai, Švedijai, Prancūzijai ir Didžiajai Britanijai. Sumažėjo iš viso dešimties šalių populiacija, labiausiai gyventojų skaičius mažėjo Latvijoje, Bulgarijoje ir Kroatijoje. Populiacija smarkiai išaugo Maltoje, Liuksemburge ir Airijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Populiacija

Populiacija portretas
Išaugo neg rais.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių