Quantcast

Paryžius ragina Vatikaną imtis veiksmų dėl kaltinimų jo nuncijui Prancūzijoje

  • Teksto dydis:

Prancūzija penktadienį paragino Vatikaną imtis veiksmų dėl Šventojo Sosto nuncijui Paryžiuje mestų kaltinimų lytiniu nusikaltimu, leisdamas suprasti, kad jis turėtų netekti diplomatinio imuniteto.

Šaltiniai prancūzų teisėsaugos sistemoje vasario viduryje pranešė, kad 74 metų Luigi Ventura (Luidžis Ventura) figūruoja tyrime dėl lytinio priekabiavimo, kai jis buvo apkaltintas bandymu išžaginti vieną pareigūną per renginį Paryžiaus merijoje.

Italijoje gimęs L. Ventura, 2001–2009 metais dirbęs Vatikano pasiuntiniu Kanadoje, figūruoja dar viename tyrime dėl kito įtariamo lytinio pobūdžio nusikaltimo toje šalyje.

„Laukiu, kad Šventasis Sostas imtųsi savo įsipareigojimų“, – Prancūzijos Europos reikalų ministrė Nathalie Loiseau (Natali Luazo) sakė televizijai CNEWS, atsakydama į klausimą dėl L. Venturos diplomatinio imuniteto panaikinimo.

„Šiame etape jis (L. Ventura) turi diplomatinį imunitetą, bet Šventasis Sostas akivaizdžiai žino apie nuncijui mestus rimtus kaltinimus. Neabejoju, kad Vatikanas priims teisingą sprendimą“, – pridūrė N. Loiseau.

L. Ventura Paryžiuje dirba nuo 2009 metų.

Jis kaltinamas bandymu sausio 17 dieną išžaginti vieną vyrą Paryžiaus merijoje, kur tuo metu merė Anne Hidalgo (An Hidalgo) sakė naujametinį sveikinimą diplomatams, religiniams lyderiams ir pilietinės visuomenės veikėjams.

Merija sausio 24 dieną pateikė skundą, o kitą dieną buvo pradėtas tyrimas, sakė šaltinis teismų sistemoje.

Otavoje prieš L. Venturą pateiktas „vienintelis“ pareiškimas, nurodė ambasada naujienų agentūrai AFP ketvirtadienį. Apie šį pareiškimą buvo informuoti ir Vatikano pareigūnai, pridūrė ji.

Kaip skelbia religines aktualijas nagrinėjanti Kanados interneto svetainė „Presence“, pirmoji pranešusi apie gautą skundą, įtariama, jog L. Ventura grabinėjo vyriškį vienoje Kvebeko provincijos bažnyčioje 2008 metais.

Įtariamoji nusikaltimo auka, kuriai tuo metu buvo 32 metai, patarnavo L. Venturai per Šv. Onos dienos šventę. Pasak vyriškio, L. Ventura jo sėdmenis lietė dukart, rašo „Presence“.

Savo pareiškimą Vatikano nunciatūrai Otavoje vyras pateikė praėjusią savaitę, sužinojęs apie kaltinimus L. Venturai Prancūzijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių