Quantcast

Parolimpinės žaidynės „atvėsins“ Ukrainos įtampą, tikisi V. Putinas

  • Teksto dydis:

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas penktadienį išreiškė viltį, kad parolimpinės žiemos žaidynės Sočyje „atvėsins įtampą“ tarp Ukrainos ir Rusijos dėl Krymo krizės.

„Tikiuosi, kad parolimpinės žaidynės gali truputį atvėsinti įtampą dėl Ukrainos“, - sakė V.Putinas Tarptautinio parolimpinio komiteto (TPK) prezidentui Philipui Cravenui (Filipui Kreivenui), aprodydamas jam žaidynes rengiantį Sočio miestą Juodosios jūros pakrantėje.

Likus kelioms valandoms iki atidarymo ceremonijos penktadienio vakarą, Ukrainos komanda Sočyje paskelbė, kad neboikotuos renginio, bet išreiškė aiškų nepasitenkinimą situacija Kryme.

Šias naujienas TPK, kuris nuo pat Krymo krizės pradžios stengėsi įtikinti Ukrainą dalyvauti, sutiko su dideliu palengvėjimu.

„Esame patenkinti Ukrainos sprendimu, nes norime, kad sportas triumfuotų ir visos komandos varžytųsi parolimpinėse žiemos žaidynėse, kurios, esame tikri, bus fantastiškos“, - sakoma Ph.Craveno pareiškime.

„Visą savaitę TPK glaudžiai bendradarbiavo su Ukrainos parolimpiniu komitetu bandydamas išlaikyti juos čia, Sočyje“, - sakė jis ir paragino centrinę sceną skirti sportininkams, o ne politikai.

V.Putinas turi dalyvauti atidarymo ceremonijoje, kuri prasidės 16 val. 14 min. Grinvičo (18 val. 14 min. Lietuvos) laiku, bet kelios šalys, tarp jų – Didžioji Britanija, Prancūzija ir Jungtinės Valstijos, nusprendė nesiųsti politinių delegacijų virš žaidynių pakibus Šaltojo karo atmosferai ir klausimams, ar Maskva galiausiai aneksuos Krymą, kur daugumą gyventojų sudaro rusakalbiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Putkinui

Putkinui portretas
Įtampa tikrai atvėstų, jei Tu susirinktum savo žaliuosius žmogeliukus iš Krymo.

666

666 portretas
a kur janukovičius ? kuris savo egoizmu padidino invalidų gretas
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių