Quantcast

PAR: vandalai suniokojo politiko ir pramonininko C. Rhodeso biustą

Pietų Afrikos Respublikoje vandalai suniokojo žinomo britų politiko ir pramonininko, vieno iš kasybos industrijos Afrikos pietuose kūrėjų Cecilo Rhodeso bronzinį biustą.

Tai trečiadienį pranešė PAR televizijos kanalas ENCA.

„Nudaužta ir pavogta C. Rhodeso bronzinio biusto, esančio jo memorialiniame komplekse Keiptauno priemiestyje, galva“, - pareiškė istorikas Gabrielis Brownas, kuris išvakarėse aptiko nusikaltimo pėdsakus. Kol kas nežinoma, kas konkrečiai įvykdė šį vandalizmo aktą.

Memorialinis kompleksas buvusio C. Rhodeso dvaro, kurį jis įsigijo 1893 metais, teritorijoje buvo pastatytas 1912 metais. Jo centrinis objektas yra pastatas su antikinio stiliaus portiku, kuriame ant granito postamento stovi C. Rhodeso bronzinis biustas. Postamente iškaltos jo artimo draugo, britų rašytojo ir poeto Rudyardo Kiplingo eilės.

2015 metų pavasarį C. Rhodeso bronzinė statula buvo pašalinta iš Keiptauno universiteto teritorijos.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Cha

Cha  portretas
Tam BJAURU : visai kaip sovietai pas mus.....

biauru

biauru portretas
PAR britai,olandai vokieciai aprenge afrikos negru subines ,ishmokino dirbti ,[neguleti po medziais] pastate fabrikus ,birshtais parode ,ka juodieji turi ZEMES gelmese---- ir !! tie bezdziones ishpiove savo mokytojus,,O dabar --biustu ir atminties LENTU NIOKOJIMO metas ;;kazkas panashaus I epidemija[[smegenu pelesi]

Cha

Cha  portretas
Kaip primena lietuviškus sąjūdistus...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių