Quantcast

PAR atidarė sausumos sienas su kaimyninėmis šalimis

Pirmadienį Pietų Afrikos Respublikos valdžia atidarė 20 antžeminių perėjų pasienyje su kaimyninėmis šalimis, kurios buvo uždarytos sausio 11 d., kai antroji naujojo koronaviruso banga pasiekė piką.

Tai pranešė televizijos kanalas eNCA, primindamas, kad PAR oro sienos visą šį laikotarpį buvo atviros.

Pasak kanalo, ministrų kabineto sprendimu visiškai atnaujintas žmonių ir krovinių judėjimas per pasienio punktus su Zimbabve, Botsvana, Namibija, Mozambiku, Lesotu ir Esvatiniu.

„Sausumos sienų atidarymas nereiškia, kad bus sušvelninta medicinos kontrolė, – sakė žurnalistams PAR vidaus reikalų ministras Aaronas Motsoaledis. – Asmenys, pateiksiantys suklastotas pažymas dėl Covid-19 testų, nebus įleisti į šalį“.

PAR sausumos sienų uždarymas sausio mėnesį buvo priverstinė priemonė. Jos buvo imtasi siekiant užkirsti kelią naujų ir agresyvesnių koronaviruso atmainų plitimui Afrikos pietuose. Bet šis sprendimas paralyžiavo dalį prekybos operacijų šioje žemyno dalyje ir padidino regiono ekonominius sunkumus.

Nors nuo sausio pabaigos naujų užsikrėtimo atvejų Pietų Afrikos Respublikoje mažėja, ji vis dar pirmauja tarp visų Afrikos šalių pagal infekuotųjų ir mirusiųjų skaičių – atitinkamai 1 490 063 ir 47 821. Vasario pabaigoje šalies valdžia ketina pradėti realizuoti gyventojų vakcinacijos nuo COVID-19 programą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių