Quantcast

Pakistano taikos gestas Indijai: penktadienį paleis sulaikytą pilotą

  • Teksto dydis:

Pakistanas penktadienį paleis sučiuptą Indijos pilotą, pareiškė ministras pirmininkas Imranas Khanas (Imranas Chanas) per bendrą abejų parlamento rūmų posėdį ketvirtadienį.

Šis žingsnis gali sumažinti drastiškai išaugusią įtampą tarp branduolinį ginklą turinčių kaimynių, pakursčiusią nuogąstavimus dėl visapusiško karinio konflikto galimybės. 

„Darydami taikos gestą rytoj paleidžiame Indijos pilotą“, – sakė I. Khanas kitą dieną po to, kai indų aviacijos pulkininko leitenanto Abhinandano Varthamano lėktuvas buvo numuštas per retą Pakistano ir Indijos oro mūšį virš ginčijamo Kašmyro regiono.

Naujasis Delis trečiadienį patvirtino, kad po oro mūšio buvo numuštas jos naikintuvas ir dingo jo pilotas.

I. Khanas žinią apie numatytą piloto paleidimą paskelbė kreipdamasis į įstatymų leidėjus per jungtinį abejų parlamento rūmų posėdį. Šis posėdis buvo sušauktas aptarti naujausią krizę santykiuose su Indija dėl ginčijamo Kašmyro.

Premjeras sakė trečiadienį mėginęs perduoti Indijos vyriausybės vadovui Narendrai Modi (Narendrai Modžiui) žinią, kad nori deeskaluoti įtampą. I. Khanas nenurodė, kaip Indija atsakė į šią jo iniciatyvą. 

Premjeras taip pat pakartojo siūlymą Naujajam Deliui sėsti prie derybų stalo, pažymėjęs, jog tai yra vienintelis būdas išspręsti visus nesutarimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių