Quantcast

Pakistano premjeras apkaltino E. Macroną puolant islamą

  • Teksto dydis:

Pakistano ministras pirmininkas Imranas Khanas (Imranas Chanas) sekmadienį apkaltino Prancūzijos prezidentą Emmanuelį Macroną (Emanuelį Makroną) „puolant islamą“ po to, kai Europos lyderis sukritikavo islamistus ir gynė pranašo Mahometo karikatūrų viešą rodymą.

Tai I. Khanas pareiškė reaguodamas į E. Macrono praėjusią savaitę padarytus pareiškimus dėl prancūzų mokytojo nužudymo nupjaunant galvą netoli Paryžiaus dėl to, kad jis per saviraiškos laisvės pamoką rodė mokiniams pranašo Mahometo karikatūrų. E. Macronas pareiškė, kad mokytojas „buvo nužudytas, nes islamistai nori mūsų ateities“.

I. Khanas parašė seriją tviterio žinučių, kuriose pareiškė, kad tokie pareiškimai skaldo.

„Tai yra metas, kad prezidentas E. Macronas galėjo užgydyti žaizdas ir nesuteikti erdvės ekstremistais, o ne dar labiau paskatinti poliarizaciją ir marginalizavimą, kurie neišvengiamai veda prie radikalizavimo, – parašė Pakistano premjeras. – Tenka apgailestauti, kad jis pasirinko skatinti islamofobiją puldamas islamą, o ne teroristus, kurie vykdo smurtą, ar tai būtų musulmonai, baltųjų viršenybės ar nacių ideologijos šalininkai.“

E. Macronas anksčiau šį mėnesį sukėlė skandalą pareiškęs, kad „islamas yra visame pasaulyje krizę išgyvenanti religija“.

Prancūzas mokytojas naujausiu internetinės neapykantos kampanijos taikiniu tapo dėl jo pasirinktos mokomosios medžiagos – tų pačių atvaizdų, kurie paskatino krutiną islamistų išpuolį prieš satyrinį žurnalą „Charlie Hebdo“, kuris pirmasis paskelbė tas pranašo Mahometo karikatūras.

Islamas draudžia Mahometo karikatūras. Šventvagystė yra labai jautrus klausimas itin konservatyviame Pakistane, kur už islamo ar jam svarbių asmenybių įžeidimą gresia mirties bausmė.

„Puldamas islamą akivaizdžiai neturėdamas jokio supratimo apie jį, prezidentas E. Macronas užsipuolė ir įžeidė milijonus musulmonų Europoje ir visame pasaulyje“, – pareiškė I. Khanas.

Kelios musulmoniškos šalys jau paragino boikotuoti prancūziškas prekes. Jos jau yra boikotuojamos Kuveite ir Katare.

Spalio 16 dieną Paryžiaus priemiestyje Konflan Sent Honorine jaunas čečėnas Abdullakh Anzorovas (Abdula Anzorovas) nupjovė galvą istorijos, geografijos ir pilietinio ugdymo mokytojui Samueliui Paty (Samiueliui Pati).

Kelios dienos iki nužudymo S. Paty savo mokiniams kaip saviraiškos laisvės pavyzdį rodė pranašą Muhammadą (Muhamadą) vaizduojančias karikatūras. Tai išprovokavo pasipiktinimo bangą tarp vietos islamistų.

Mokytoją nužudęs 18-metis čečėnų kilmės imigrantas iš Rusijos Abdullakh Anzorovas (Abdula Anzorovas) netrukus po išpuolio buvo nušautas policijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Pakistano premjeras yra isgama. Neteisingai uzsipuola Makrona. Makronas visiems atvykstantiems i Paryziu muslimams oro uoste klasiskai nuciulpia.

poziuris

poziuris portretas
vaiksto sijonuoti, apzele ziauriais snukiais. jau paaugliai puola prancuziukus, jei kas nepatiko tuoj einam mustis; baisus tie musulmonai, tik kazkodel nenori tame pakistane gyventi, atvaziuoja i ES ir primeta visiems savo gyvenimo buda ir tikejima.

Ha ha ha

Ha ha ha portretas
kaip islamas puola europa tai gerai,kai vyksta europos muslimatizacija irgi gerai alahui ...... .
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių