Quantcast

Pakistane į karantiną pasiųsta 20 tūkst. tikinčiųjų, dar dešimčių tūkstančių ieškoma

  • Teksto dydis:

Pakistanas pasiuntė į karantiną 20 tūkst. tikinčiųjų ir tęsia dar dešimčių tūkstančių žmonių, kurie nepaisydami plintančios koronaviruso pandemijos praėjusį mėnesį dalyvavo islamo tikinčiųjų sambūryje Lahoro mieste, paiešką, sekmadienį pranešė pareigūnai.

Pareigūnai teigė ketinantys atlikti koronaviruso tyrimus ar karantinuoti tuos, kurie kovo 10–12 dienomis dalyvavo islamo misionierių judėjimo „Tablighi Jamaat“ renginyje, nerimaudami, jog šie žmonės šiuo metu platina COVID-19 visame Pakistane ir užsienyje.

Renginyje dalyvavo daugiau nei 100 tūkst. žmonių, pranešė organizatoriai, nepaisę vyriausybės prašymų atšaukti renginį dėl šalį užklupusio viruso.

Šiaurės vakarų Chaibero Pachtunchvos provincijoje iki šiol į karantiną pasiųsta 5,3 tūkst. judėjimo atstovų ir islamo dvasininkų, dalyvavusių susitikime Lahore.

„Sveikatos apsaugos pareigūnai atlieka koronaviruso tyrimus, kai kurie jų pasirodė besantys teigiami“, – sekmadienį naujienų agentūrai AFP pranešė regiono atstovas Ajmalas Waziras (Adžmalas Vaziras).

Pasak A. Waziro, tūkstančiai minėtoje provincijoje gyvenančių judėjimo atstovų buvo įstrigę kituose regionuose, kadangi visoje šalyje uždaryti pagrindiniai greitkeliai.

Apie 7 tūkst. žmonių karantinuoti Pandžabo provincijos Lahoro mieste, tuo tarpu pietų Indo provincijoje karantinuoti 8 tūkst. renginio dalyvių.

Dešimtys žmonių buvo priversti savarankiškai izoliuotis pietvakarinėje Beludžistano provincijoje.

Be to, kovo pabaigoje buvo uždarytos arba pažymėtos kaip karantino centrai judėjimo „Tablighi Jamaat“ mečetės ir kitos maldos vietos.

Pareigūnai naujienų agentūrai AFP pranešė, kad mažiausiai 154 renginyje dalyvavusiems tikintiesiems nustatytas užsikrėtimas koronavirusu, o du asmenys jau mirė.

Pakistane nuo koronaviruso mirė mažiausiai 45 žmonės, tačiau stebėtojai, atsižvelgdami į tai, kad šalis turi tik ribotų galimybių atlikti tyrimus, nerimauja, jog tikrasis skaičius yra daug didesnis.

„Tablighi Jamaat“ yra laikomas vienu didžiausių tikėjimu grįstų judėjimų pasaulyje, turintis milijonus sekėjų, ypač Pietų Azijoje. Viena iš judėjimo veiklų yra pamokslininkų siuntimas į kitas šalis skleisti islamo idėjų.

Šių metų renginyje dalyvavo daugybė užsieniečių iš Kinijos, Indonezijos, Nigerijos ir Afganistano, pranešė organizatoriai.

Šiuo metu Pakistane karantinuojami apie 1,5 tūkst. užsieniečių, tačiau dalis užsieniečių išvyko iš šalies neišsityrę.

Gazos sveikatos apsaugos ministerija praėjusį mėnesį patvirtino, kad du pirmieji koronaviruso atvejai buvo susiję su palestiniečiais, dalyvavusiais minėtame renginyje.

Kiek anksčiau Pakistano mokslo ministras Fawadas Chaudhry (Favadas Čaudhris) išreiškė pasipiktinimą dėl sprendimo neatšaukti renginio, kaltindamas dvasininkus užsispyrimu.

Organizatoriai teigė sutrumpinę renginį vadovaudamiesi valdžios institucijų patarimais, nors anksčiau tvirtino tai padarę dėl lietaus.

Kritikai kaltina panašius „Tablighi Jamaat“ renginius, surengtus Malaizijoje ir Indijoje koronaviruso pandemijos metu, dėl viruso platinimo kitose šalyse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Pakistanas ir Gaza? Kažkur nėra klaidos?

Taigi Alachas

Taigi Alachas portretas
jais pasirūpins, ko pergyventi? :)))
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių