Quantcast

P. Porošenka surengs stadione debatus su rinkimų favoritu V. Zelenskiu

  • Teksto dydis:

Ukrainos prezidentas Petro Porošenka ketvirtadienį sutiko akis į akį susitikti su komiku Volodymyru Zelenskiu per debatus šalies didžiausiame stadione, žiniasklaidą ir socialinius tinklus apėmus dideliam šurmuliui prieš šalies vadovo rinkimų antrąjį ratą.

Pasak analitikų, kad V. Zelenskis – 41 metų aktorius, išgarsėjęs šalyje atlikdamas prezidento vaidmenį viename televizijos šou – turi daugiausiai galimybių tapti naujuoju Ukrainos lyderiu. Per kovo 31 dieną vykusį pirmąjį rinkimų ratą jis surinko daugiausiai balsų, nors iš pradžių daugelis laikė jo sprendimą balotiruotis tik pokštu.

Pasak apžvalgininkų, šių metų rinkimai Ukrainoje yra vienas sunkiausiai nuspėjamų balsavimų nuo 1991 metų, kai šalis tapo nepriklausoma nuo Sovietų Sąjungos.

Rengti debatus pirmas pasiūlė P. Porošenka.

Dabartinis Ukrainos vadovas trokšta susikauti su politinės patirties beveik neturinčiu varžovu, siekdamas prieš balandžio 21 dieną vyksiantį antrąjį turą pademonstruoti savo diskutavimo įgūdžius ir įveikti komiką.

Vis tik P. Porošenkai teko sutikti įvykdyti kelias neįprastas V. Zelenskio iškeltas sąlygas, tokias kaip reikalavimas, kad abu kandidatai gautų medikų pažymą, jog nepiktnaudžiauja alkoholiu ar narkotikais.

V. Zelenskis taip pat norėjo, kad debatai būtų surengti Kijeve įsikūrusiame 70 tūkst. vietų Olimpiniame stadione.

"(Jei norite) stadiono, tebūnie stadionas“, – sakė P. Porošenka vaizdo žinutėje.

„Debatai nėra šou“

53 metų politikas taip pat perspėjo favoritą, jog rinkimų debatai yra rimtas reikalas ir kad prezidento rinkimai lems šalies likimą ateinančiais dešimtmečiais.

„Debatai nėra šou, – pareiškė P. Porošenka, akivaizdžiai pabrėždamas aktoriaus politinės patirties stoką. – Debatai nerengiami kaip stadiono reginys.“

Suskaičiavus visus balsus paaiškėjo, kad V. Zelenskis užsitikrino daugiau nei 30 proc. rinkėjų paramos – beveik dvigubai daugiau negu P. Porošenka, surinkęs kone 16 proc. balsų.

V. Zelenskis vengia tradicinių mitingų prieš rinkimus ir vietoje jų rengia satyros šou, per kuriuos nyksta realybės ir fantazijos ribos.

Nepaisant mažos politinės patirties, V. Zelenskis užtikrintai aplenkė isteblišmentui priklausančius oponentus, pasinaudojęs visuomenėje tvyrančiu nusivylimu dėl korupcijos bei šlubuojančios ekonomikos.

V. Zelenskis sutiko dalyvauti debatuose su P. Porošenka, socialiniuose tinkluose žaibiškai paplitus kampanijai, raginančiai aktorių viešai pasidalinti politiniais įsitikinimais ir siūlymais.

Tarp kitų komiko keliamų sąlygų yra reikalavimas, kad P. Porošenka nebevadintų jo „klounu“ ir „marionete“. Pastarasis epitetas yra aliuzija į favorito įtariamus politinius ryšius su oligarchu Ihoriu Kolomoiskiu.

Žurnalistas ir politikos apžvalgininkas Pavlo Kazarinas mano, kad abu vyrai siekia pabrėžti vienas kito silpnąsias vietas.

„Prezidento komanda nori priversti Volodymyrą Zelenskį kalbėti pirmą, – rašo jis. – Zelenskio padėjėjai nori primesti Porošenkai savo sąlygas.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai

tai portretas
Parasionkas jau krauna į lagaminus baksus ir ruošiasi "bristi per upelį" į Lenkiją ir toliau pas kolegą Jaceniuką, nes kitaip ukrainiečiai parasionką paskers....vargu ar dalijami pakištukai bei užstrigę kompiuteriai padės, nes kiltu dar didesnis maidaunas.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių