Quantcast

P. Porošenka pasirašė įstatymą, nutraukiantį draugystės su Rusija susitarimą

  • Teksto dydis:

Ukrainos prezidentas Petro Porošenka pasirašė įstatymą, nuo 2019 metų balandžio 1 dienos nutraukiantį Ukrainos ir Rusijos susitarimą dėl draugystės, bendradarbiavimo ir partnerystės, pirmadienį pranešė prezidentūros spaudos tarnyba.

„Sutarties su Rusija nepratęsimas turi būti laikomas ne vienu epizodu, o mūsų galutinio atsiskyrimo nuo mūsų kolonijinės praeities ir persiorientavimo į Europą strategijos dalimi“, – pareiškė Ukrainos prezidentas.

„Kiti šios strategijos elementai yra: bevizis režimas, asociacijos su Europos Sąjunga sutartis, tomosas (religinis dekretas) sukurti autokefalinę, nepriklausomą Ukrainos Bažnyčią, išėjimas iš NVS (Nepriklausomų valstybių sandraugos), NATO ir ES narystės siekių įrašymas į mūsų Konstituciją, stiprios, patriotinės ir profesionalios Ukrainos kariuomenės sukūrimas, parama ukrainiečių kalbai, mūsų nacionalinei istorijai ir mūsų nacionalinio identiteto stiprinimas“, – sakė P. Porošenka.

Pasak jo, ši sutartis nebuvo nutraukta anksčiau, kad joje esančias nuostatas Ukraina galėtų panaudoti tarptautinių teismų procesuose prieš Rusiją.

Ukraina panaudojo visas šio dokumentu suteiktas galimybes savo nacionalinių interesų gynimui, sakė P. Porošenka.

Siūlymui nepratęsti prieš du dešimtmečius pasirašytą draugystės su Rusija susitarimą Ukrainos parlamentas pritarė praėjusią savaitę.

Dokumente sakoma, kad Kijevas bus atleistas nuo visų susitarime numatytų įsipareigojimų, o sutarties nutraukimas neturės įtakos teisėms, pareigoms ar teisinei padėčiai, kuriuos turėjo Ukraina vykdydama šią sutartį prieš jos nutraukimą.

Gruodžio 3-ąją Ukrainos prezidentas Petro Porošenka įregistravo parlamente siūlymą automatiškai nepratęsti dokumento galiojimo dar 10 metų dėl „besitęsiančios Rusijos agresijos prieš Ukrainą“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Adas , neblogas statybininkas

Adas ,   neblogas statybininkas portretas
Kazachų liaudies išmintis '' Jei rusas taikosi į draugus , turėk kirvuką po ranka savigynai ''

Nieko nuostabaus-

Nieko nuostabaus- portretas
“Jei su kacapu prasidėsi, tai tiktai bėdos turėsi”. Fašistas putinas tai vis tvirčiau įrodinėja.

...

... portretas
CHA: "Ukrainos prezidentas Petro Porošenka pasirašė įstatymą, nuo 2019 metų balandžio 1 dienos nutraukiantį Ukrainos ir Rusijos susitarimą dėl draugystės, bendradarbiavimo ir partnerystės" - klausimėlis TOKS: KODĖL mes remiam šalį, strategiškai bendradarbiaujančią su Rusija, kodėl tai šaliai - grietinėlė nuo tokio bendradarbiavimo, o mums - tik baronkos skylė?
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių