Quantcast

OPEC+ susitarė dėl nedidelio naftos gavybos padidinimo

OPEC+ naftos kartelis trečiadienį susitarė dėl nedidelio gavybos padidinimo, nors JAV prezidentas Joe Bidenas praėjusį mėnesį Saudo Arabijoje vykusiose derybose stengėsi užtikrinti didesnį gavybos padidinimą.

Saudo Arabijos ir Rusijos vadovaujamas kartelis nusprendė rugsėjo mėnesį padidinti gavybą 100 tūkst. barelių per dieną, t. y. daug mažiau nei anksčiau, sakoma pareiškime, paskelbtame po ministrų vaizdo konferencijos.

Naftos kainos anksčiau šią savaitę buvo nukritusios, tačiau sužinojus apie OPEC+ sprendimą jos pakilo daugiau nei vienu procentu, o pagrindinė tarptautinė „Brent“ rūšies naftos kaina vėl viršijo 100 JAV dolerių už barelį.

„Mažiausias padidinimas OPEC+ istorijoje nedaug padės besitęsiančiai pasaulinei energetikos krizei“, – AFP sakė prekybos platformos OANDA analitikas Edwardas Moya.

„Atrodo, kad nafta ir toliau liks įstrigusi ties 100 JAV dolerių už barelį riba, net ir vis labiau lėtėjant pasaulio ekonomikai. J. Bideno administracija nebus patenkinta, ir tai bus kliūtis gerinant JAV ir Saudo Arabijos santykius“, – sakė E. Moya.


Šiame straipsnyje: OPEC+naftanaftos gavyba

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių