Quantcast

OPEC prognozuoja, kad naftos paklausa didės iki 2045 metų

Nepaisant visų klimato apsaugos pastangų, naftą eksportuojančių šalių organizacija (OPEC) prognozuoja, kad dar iki 2045 metų naftos paklausa didės.

Paklausą skatins besivystančios šalys, turtingesnėse valstybėse tuo tarpu suvartojimas nuo 2023 metų mažės, sakoma naujausioje OPEC naftos rinkos ataskaitoje. „Ilgalaikė prognozė yra augimas“, - pareiškė organizacijos vadovas Mohammadas Barnindas.

Po didelio nuosmukio pernai dėl koronaviruso krizės energijos ir naftos paklausa šiais metais jau „ženkliai“ išaugo. OPEC mano, kad paklausa toliau augs nuo 90,6 mln. barelių kasdien (vienas barelis yra 159 litrai) 2020 metais iki 108,2 mln. barelių 2045-aisiais. Tai būtų padidėjimas 17,6 proc. barelių kasdien. Lyginant su paklausa iki koronaviruso krizės 2019 metais, tai vis dar būtų augimas 8,2 mln. barelių.

OPEC prognozuoja, kad paklausa artimiausiais metais pradžioje stipriai augs, o tada didėjimas jau bus mažesnis. Nuo 2035 metų augimas stabilizuosis ir sieks 107,9 mln. barelių per dieną.

Šiuo metu didėjanti naftos paklausa didina ir kainą. Antradienį Azijos prekyboje Šiaurės jūros „Brent“ rūšies naftos kaina už barelį pirmą kartą per beveik trejus metus vėl viršijo 80 dolerių (68 eurų) ribą. Ji siekė 80,24 dolerio, ir tai yra daugiausiai nuo 2018-ųjų spalio.

Per pandemijos apogėjų pernai metais naftos kaina dėl mažos paklausos rekordiškai smuko. Vienu metu „Brent“ rūšies naftos kaina tesiekė 16 dolerių už barelį.

 


Šiame straipsnyje: naftanaftos paklausaOPEC

NAUJAUSI KOMENTARAI

o

o portretas
kur Teslos slepimi pentagone isradymai kuriais butu igyvedinta svari energija juk Trumpo dede juos turejo ?=======

IKI 2045 METŲ...

IKI 2045 METŲ... portretas
Saudo Arabijos princas galės toliau žudyti savo priešininkus savo ambasadoje pačioje Amerikoje ir jam už tai niekas nieko nepasakys, kadangi Saudo Arabija milijardais už "stogą" moka tai banditinei Amerikai, pirkdama ginklus.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių