Quantcast

Omikron atmaina žlugdo keliones: neįvyko per 7 tūkst. lėktuvų skrydžių

Per Kalėdų savaitgalį visame pasaulyje buvo atšaukta daugiau nei 7 tūkst. lėktuvų skrydžių, o dar tūkstančiai – atidėta, sekmadienį pranešė skrydžių stebėjimo svetainė, labai užkrečiamam omikron atmainos COVID-19 žlugdant atostogas milijonams keliautojų.

Atšiaurūs orai dar padidino kelionių chaosą Jungtinėse Valstijose, o dėl audrų, kaip manoma, šalies vakaruose bus nepravažiuojami keliai, nors jos atnešė baltą Kalėdų savaitgalį į Sietlą ir kai kurias Kalifornijos dalis.

Svetainės „Flightaware.com“ duomenimis, sekmadienį buvo atšaukta daugiau nei 2 tūkst. skrydžių, įskaitant daugiau nei 570 skrydžių iš JAV oro uostų arba į juos. Pranešta apie daugiau nei 4 tūkst. vėlavimų.

Orlaivių įgulos ir antžeminis personalas susirgo arba pateko į karantiną užsikrėtę COVID-19, todėl „Lufthansa“, „Delta“, „United Airlines“, „JetBlue“, „Alaska Airlines“ ir kiti vežėjai buvo priversti atšaukti skrydžius intensyviausiu kelionių laikotarpiu.

Šeštadienį visame pasaulyje buvo atšaukta daugiau nei 2 800 skrydžių, įskaitant daugiau nei 990 skrydžių iš JAV oro uostų arba į juos, taip pat – daugiau nei 8 500 vėlavimų. Penktadienį buvo apie 2 400 atšaukimų ir 11 tūkst. vėlavimų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių