Quantcast

Odesa laukia turistų

Po Krymo aneksijos ukrainiečiai renkasi poilsį vieninteliame Ukrainos kurorte prie Juodosios jūros – Odesoje. Tačiau dėl saugumo gerokai sumažėjo turistų iš užsienio srautai. Vietos valdžia į miestą turistus vilioja tvarkoma infrastruktūra, verslininkai – naujais viešbučiais ir poilsio namais. Odesoje lankėsi LRT žurnalistai.

Turistų iš Vakarų Europos, Jungtinių valstijų Odesoje mažėja –svečiai dėl tebesitęsiančio konflikto Rytų Ukrainoje atsisako poilsio prie Juodosios jūros. Turizmo agentūros džiaugiasi, kad auga vietos turistų srautai-beveik 30 proc.

„Dažni svečiai – Vokietijos piliečiai. Gal tai susiję su bendra istorija. Poilsį mėgsta lenkai, graikai, rumunai, bulgarai ir, aišku, žydai. Kadaise jūros vanduo buvo užterštas, dabar neveikia beveik visos gamyklos, todėl ir jūros vanduo švarus“, – tikina turizmo agentūros vadovė Ala Gorbenkova.

Vietos valdžia tikina, kad dėl saugumo mieste nerimauti nevertėtų. Dienomis ir naktimis gatvėse budi nacionalinės gvardijos savanoriai, miesto gyventojų savigynos būriai. Tačiau pripažįstama, kad saugumo problemų yra. Problemų netrūksta ir tvarkant miesto infrastruktūrą.

„Vieną grupę, surengusią apie 20 teroristinių aktų, pvz., susprogdinusią geležinkelio pylimą, sulaikėme. Suprantame, kad tokius aktus vykdo kaimyninės šalies diversinės grupės, kariaujančios Rytų Ukrainoje. Dirbame, kad mieste būtų saugu“, – tvirtina Vidaus reikalų ministerijos atstovas Odesos regione Ykola Konstantynovas.

„Net ir šaliai sunkiu laikotarpiu sutvarkėme pagrindinius parkus, kurie nebuvo atnaujinti 30-40 metų. Tvarkome kelius, apšvietimą“, – sako Odesos meras Genadyjus Truchanovas.

Odesa turistus vilioja architektūra, daugianacionaline etnine kultūra ir skaniu maistu. Pasak Odesos gidų, lietuviams Odesa gali būti įdomi susipažįstant su čia gyvenusių karaimų tradicijomis, vaikštant Adomo Mickevičiaus keliais.

Odesoje lietuvių turistų tikimasi nuo liepos, kai iš Vilniaus į Odesą bus galima skristi tiesiogiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

idomu

idomu portretas
kas vaziuos i sali,kur pirmoj vietoj banditizmas ir fasizmas o patys ukrainieciai negali niekur vaziuoti,nes juos padare ubagais ukrainos zydu valdzia.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių