Quantcast

O. Scholzas: padėtis Ukrainos krizėje nėra beviltiška

Vokietijos kancleris Olafas Scholzas ir toliau mano, kad įmanoma diplomatinėmis priemonėmis išspręsti konfliktą tarp Rusijos ir Ukrainos. „Kokia sudėtinga ir rimta atrodytų dabartinė padėtis – aš nevadinčiau jos beviltiška“, – pareiškė jis antradienį Maskvoje po pokalbio su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu.

Visiems europiečiams ir NATO esą yra aišku, kad pasiekti tvarų saugumą įmanomas ne prieš Rusiją, o tik su Rusija. „Dabar iš visų reikia drąsių ir atsakingų veiksmų“, – pažymėjo O. Scholzas. Šalių ir vyriausybių vadovų pareiga ir uždavinys yra „neleisti, kad Europoje kiltų karinė eskalacija“.

„Tai, jog girdime, kad atskiri daliniai atitraukiami, bet kuriuo atveju yra geras ženklas“, – spaudos konferencijoje teigė Vokietijos kancleris ir pareiškė viltį, kad bus išvesta dar daugiau pajėgų. „Mes pasirengę kartu su visais partneriais ir sąjungininkais ES ir NATO, taip pat su Rusija kalbėtis apie visiškai konkrečius žingsnius, kaip pagerinti abipusį ar dar geriau – bendrą saugumą“, – pažymėjo O. Scholzas.

Kartu ji dar kartą pagrasino padariniais Rusijos invazijos į Ukrainą atveju. „Bet kuriuo atveju mes žinome, ką daryti, – sakė jis. – Man atrodo, kad ir visi kiti tai labai gerai žino“

Kalbėdamas apie „Nord Stream 2“ vaidmenį konflikte, O. Scholzas sakė: „Kas dėl dujotiekio, visi žino, kaip yra“. Yra įsipareigojimas užtikrinti, kad dujų tranzitas Europoje veiktų – „per Ukrainą, per Baltarusiją ir Lenkiją, naudojant „Nord Stream 1, apskritai pagal turimus susitarimus. Ir mes tuo pasirūpinsime“, – pažymėjo jis.

O. Scholzas: Rusijos sprendimas pripažinti Ukrainos separatistų darinius būtų katastrofa

O. Scholzas antradienį per vizitą Maskvoje sakė, kad Rusijos sprendimas pripažinti Ukrainos separatistų darinius būtų Minsko susitarimų pažeidimas ir politinė katastrofa.

„Jei parlamentas priims tai, kas buvo pasiūlyta, ir [pasiūlymas] taps realybe, tai bus Minsko susitarimų pažeidimas, tai reikš, kad procesas nutrūks, tai bus politinė katastrofa“, – sakė O. Scholzas spaudos konferencijoje po derybų su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu.

Vokietijos kancleris taip pakomentavo Rusijos Valstybės Dūmos anksčiau antradienį balsavimu priimtą sprendimą paraginti prezidentą V. Putiną pripažinti Ukrainos separatistinių darinių – apsišaukėliškų Donecko ir Luhansko „liaudies respublikų“ – nepriklausomybę.

 


Šiame straipsnyje: RusijaUkrainaOlafas Scholzas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Šitas vakar pareiškė ,

Šitas vakar pareiškė , portretas
kad prieš banditą kovojant ,saugumo nesukursi,reikia siekti saugumo kartu su banditu ...Prakeiktas prisitaikėlis.

= > Gaila tokių naivių žmogelių kaip Tu

 = > Gaila tokių naivių žmogelių kaip Tu  portretas
Matosi, kad esi Kvaiša kokiu reta. Klipata filosofas dirbantis naktimis ...

Gaila tokių naivių žmogelių , kurie

Gaila tokių naivių žmogelių , kurie portretas
Vis dar neperpranta ruskio Putino - melagio kiaulės akytėmis ir tamsių patvorių bandito....
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių