Quantcast

O. Scholzas: NATO nesikiš į karą Ukrainoje

Vokietijos kancleris Olafas Scholzas atmetė karinį NATO įsikišimą į Rusijos karą Ukrainoje, praneša agentūra „Reuters“.

„Mes nesiimsime karinių veiksmų“, - sakė O. Scholzas, turėdamas omenyje NATO, kai trečiadienį su prisistatymo vizitu lankėsi Izraelyje. „Šioje situacijoje tai būtų neteisinga“, - pridūrė jis po susitikimo su Izraelio ministru pirmininku Naftaliu Bennetu. Esą situacija labai pavojinga, nes konflikte dalyvauja ir branduolinė supervalstybė. Vakarai demonstruoja „teisingą poziciją tarp nuoseklumo ir būtino atsargumo“, – teigė O. Sholzas. Ir JAV ne kartą pabrėžė, kad tiesiogiai nesikiš į karą Ukrainoje.

N. Benettas sakė, kad Izraelis siekia „protingo, deramo“ atsako į konfliktą.

Tačiau abiejų vyriausybių vadovai pabrėžė, kad toliau rems Ukrainą. N. Bennettas atkreipė dėmesį į tai, kad Izraelis ką tik į Ukrainą nusiuntė tris lėktuvus su pagalbos prekėmis. Izraelis pasmerkė Rusijos įsiveržimą, tačiau neprisijungė prie Vakarų sankcijų.

Vietoj to N. Bennettas pasiūlė savo šalies tarpininkavimą, kurio reikalavo ir Ukraina. Izraelio premjeras sekmadienį telefonu kalbėjosi su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu.

O. Scholzas paragino V. Putiną nedelsiant nutraukti visus karo veiksmus Ukrainoje. Jis pasveikino, kad apskritai vėl vyksta diplomatiniai pokalbiai tarp Rusijos ir Ukrainos, nors pirmasis ratas baigėsi be rezultatų.

N. Bennettas spaudos konferencijoje nepaminėjo Rusijos. JAV ir europiečiai ragina, kad  kuo daugiau pasaulio valstybių prisijungtų prie sankcijų Rusijai ir taip izoliuotų šalį po įsiveržimo į Ukrainą.

Izraelis tiekia Rusijai aukštųjų technologijų produktus. Vakarų šalys uždraudė šių produktų eksportą į Rusiją.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeNATOOlafas Scholzas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių