Quantcast

O. Scholzas ir toliau atmeta ginklų tiekimą Ukrainai

Vokietijos kancleris Olafas Scholzas ir toliau atmeta ginklų tiekimą Ukrainai.

Šiuo metu nėra „priežasčių“ keisti ginkluotės eksporto nuostatas, pareiškė jis penktadienį Briuselyje po ES ir Afrikos viršūnių susitikimo. „Kaip tik dabar tai būtų netinkamas metas“, - pabrėžė jis. Kartu O. Scholzas įspėjo nevertinti naiviai padėties ir pastaruosius Rusijos karinius manevrus pavadino „dramatiška realybe“.

Rusų karių prie Ukrainos sienos jau „pakanka karui su Ukraina pradėti“, - kalbėjo kancleris. Jis patvirtino dvigubą Vakarų partnerių strategiją: viena vertus, rengiamos sankcijos, antra vertus, išnaudojamos dialogo galimybės. Jis esą ir Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui pareiškęs, kad NATO ir ES yra vieningos dėl sankcijų. Tačiau galimų sankcijų sąrašo esą nereikėtų skelbti iš anksto.

O. Scholzas pabrėžė tolesnių pokalbių būtinybę ir atkreipė dėmesį į vakare planuojamą JAV prezidento Joe Bideno vaizdo konferenciją su ES ir kelių Europos šalių atstovais. „Turime daryti viską, kad užkirstume kelią karinei eskalacijai“, - akcentavo jis. Priešingu atveju gresia „sudėtingas karas, kuris turės rimtų padarinių“.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

šis fricas

šis fricas portretas
primena Golumą
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių