Quantcast

Nyderlanduose tūkstančiai žmonių protestuoja prieš pandemijos politiką: „Mums atsibodo melas“

Sekmadienį tūkstančiai žmonių Nyderlanduose išėjo į gatves protestuoti prieš vyriausybės sveikatos politiką, kuria siekiama suvaldyti pandemiją.

Kai kurie laikė plakatus su užrašais „Grįžkite į normalumą dabar!“ ir „Mums atsibodo melas“. Tuo metu ūkininkai, traktoriais atvykę į Amsterdamą, taip pat prisijungė prie protestų, pranešė Nyderlandų naujienų agentūra ANP.

Grįžkite į normalumą dabar!

Protestus organizavo aktyvistų grupė, pasivadinusi „Nederland in Verzet“ („Nyderlandai priešinasi"), jie vyko keliose Amsterdamo vietose ir centrinėje aikštėje priešais „Rijksmuseum“. Jais norėta paminėti praėjusių metų sausio 17 d. vykusius smurtinius demonstrantų ir policijos susirėmimus, pramintus „kavos mūšiu“, nes organizatoriai visus pakvietė viešai „išgerti kavos“ tuo metu, kai rengti protestus buvo draudžiama.

Amsterdamo valdžia paskelbė zonas, kuriose vyko sekmadienio protestai, saugumo zonomis, suteikdama policijai papildomų įgaliojimų atlikti kratas. Anot ANP, baimintasi, kad kai kurie žmonės gali turėti fejerverkų ar ginklų. Merė Femke Halsema paragino demonstrantus laikytis galiojančių sveikatos taisyklių, antraip įsikiš policija.

Nyderlandų vyriausybė penktadienį iš dalies panaikino visoje šalyje taikomą koronaviruso karantiną, tačiau restoranai, barai ir kavinės, taip pat muziejai, teatrai ir kino teatrai liko uždaryti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kavenskis

kavenskis portretas
vienas giminaitis ir vienas pazystamas nymire antra diena po antos vakcinos. Alytuje ir Kaune

Kada lietuvos vergai

Kada lietuvos vergai  portretas
Pradės taip reikšti savo nuomonę?

Aš  portretas
Jadinstva pagal musu senuka kuris vis dar savinasi laisve.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių