Quantcast

Nyderlandų premjeras smerkia „nusikalstamą smurtą“ per protestus dėl komendanto valandos

Olandijos premjeras Markas Rutte (Markas Riutė) pirmadienį pasmerkė „nusikalstamą smurtą“ per keliuose miestuose vykusius protestus prieš komendanto valandą, įvestą dėl koronaviruso pandemijos.

Olandijos premjeras Markas Rutte (Markas Riutė) pirmadienį pasmerkė „nusikalstamą smurtą“ per keliuose miestuose vykusius protestus prieš komendanto valandą, įvestą dėl koronaviruso pandemijos.

Policija per sekmadienio demonstracijas Amsterdame, Eindhovene ir kituose miestuose panaudojo vandens patrankas, ašarines dujas ir areštavo apie 250 žmonių, pranešė šalies žiniasklaida.

Demonstracijos kilo šalyje vėlai šeštadienį įsigaliojus pirmai po Antrojo pasaulinio karo komendanto valandai. Riaušininkai plėšė parduotuves, padegė automobilių ir vieną COVID-19 testavimo centrą.

„Tai nepriimtina. Visi normalūs žmonės tuo pasibaisės, – žurnalistams sakė M. Rutte. – Tų žmonių motyvas neturi nieko bendra su protestais; tai nusikalstamas smurtas ir mes jį taip vertinsime.“

Pareigūnai panaudojo vandens patrankas ir pasitelkė šunis vienoje aikštėje Amsterdamo centre, kur netoli Van Gogho (Van Gogo) muziejaus buvo susirinkę šimtai protestuotojų.

Šalies pietuose esančiame Eindhovene policija paleido ašarines dujas, kad išsklaidytų kelių šimtų žmonių minią. Eindhoveno centrinėje traukinių stotyje buvo sudegintas automobilis, o įmonės buvo apiplėštos.

Eindhoveno meras Johannes Jorritsma (Johanas Joritsma) padėtį palygino su „pilietiniu karu“ ir paragino atsiųsti karių.

M. Rutte smerkė „idiotus“, akmenimis apmėčiusius ligoninę Enschedėje.

Neramumai taip pat kilo Hagoje, Bredoje, Arnheme, Tilburge, Apeldorne, Venle ir Rurmonde.

Šeštadienio vakarą Urko kaime itin protestantiškame regione šalies šiaurėje taip pat buvo padegtas COVID-19 tyrimų centras.

Nuo 21 val. iki 4 val. 30 min. galiojančios komendanto valandos pažeidėjams gresia 95 eurų bauda. Komendanto valandos režimas galios bent iki vasario 10-osios.

Išimtys numatomos žmonėms, turintiems dirbti, vykstantiems į laidotuves ar turintiems pavedžioti šunį, jei jie pateikia atitinkamą pažymėjimą.

Nyderlanduose jau buvo taikomos griežčiausios priemonės nuo pandemijos pradžios. Čia barai ir restoranai buvo uždaryti spalio mėnesį, o mokyklos ir nebūtinų prekių parduotuvės nedirba nuo gruodžio.

Parlamentas komendanto valandai pritarė praėjusią savaitę.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

broileris

broileris portretas
Sankcijas Nyderlandams !!!

ALGIS

ALGIS portretas
Lietuviai , kodėl tylite , kodėl nėra sankcijų Niderlandams , liaudis kovoja , o jūs matote tik Rusiją .
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių