Quantcast

Norvegijos sostinės viešajame transporte raginama dėvėti kaukes

Norvegija penktadienį paskelbė rekomendaciją Oslo regione viešuoju transportu besinaudojantiems gyventojams esant piko valandoms dėvėti apsaugines veido kaukes.

Priemonė buvo paskelbta dėl to, kad ateinantį pirmadienį dauguma žmonių po vasaros atostogų turėtų sugrįžti į darbus ir mokyklas, spaudos konferencijos metu sakė sveikatos ministras Bentas Hoie'as.

Vyriausybės ir sveikatos apsaugos atstovai kiek anksčiau jau paskelbė raginimą darbuotojams dirbti iš namų arba, jei įmanoma, keisti darbo laiką, kad išvengtų perpildyto viešojo transporto.

„Veido kaukės dėvėjimas neatleidžia nuo rekomendacijos laikytis mažiausiai 1 m atstumo nuo kitų žmonių. Saugaus atstumo laikymasis yra geresnė apsauga nei kaukės“, – teigė B. Hoie'as.

Rekomendacija dėvėti kaukes galios 14 d., ji taikoma Oslo viešuoju transportu besinaudojantiems žmonėms, taip pat keliaujantiems į ir iš Oslo bei tam tikrose pietvakariuose esančio Estfoldo regiono dalyse, kur pastaruoju metu išsaugo užsikrėtimo atvejų skaičius.

Nors Norvegijoje užsikrėtimo atvejų užfiksuota palyginti nedaug, pastarosiomis savaitėmis šis rodiklis šoktelėjo į viršų.

Penktadienio duomenimis, bendras COVID-19 atvejų skaičius šalyje siekia 9 850, o bendras mirties nuo šios ligos atvejų skaičius  – 261.

Dar viena Skandinavijos šalis Suomija ketvirtadienį taip pat paskelbė rekomendaciją naudojantis viešuoju transportu ir vietose, kur yra daug žmonių, saugotis kaukėmis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių