Quantcast

Norvegija suteikė karantino išimtį 2020-ųjų Nobelio premijos laureatams

Norvegijos vyriausybė numatė išimtį dėl savo reikalavimo atvykstantiems asmenims dvi savaites laikytis karantino, kad 2020 metų Nobelio taikos premijos laimėtojos – Pasaulio maisto programos (WFP) – atstovai galėtų dalyvauti gruodžio 10 dieną Osle įvyksiančioje įteikimo ceremonijoje.

„Nobelio taikos premijos įteikimas yra svarbus, didelį nacionalinį ir tarptautinį susidomėjimą keliantis renginys, – antradienį sakė norvegų sveikatos apsaugos ministras Bentas Hoie. – Norime, kad premijos laimėtojui būtų lengva fiziškai dalyvauti ir šiais metais. Svarbu, kad renginys vyktų taikant geras infekcijos kontrolės [priemones].“

Vyriausybė tokį sprendimą priėmė patarus Norvegijos Sveikatos apsaugos valdybai ir Nacionaliniam visuomenės sveikatos institutui, manantiems, kad karantino išimtis kelia „labai mažą užsikrėtimo riziką“, sakė B. Hoie.

WFP šių metų Nobelio taikos premiją gavo už milijonų žmonių nuo Jemeno iki Šiaurės Korėjos gelbėjimą nuo bado. Organizacija atsiimti apdovanojimo atsiųs „kaip įmanoma mažesnę“ delegaciją, „maždaug 15–20 žmonių“, nurodė ministras.

Pasak B. Hoie, atvykstantiems asmenims išimtys dėl karantino taip pat gali būti taikomos, jei jie pasidaro vieną testą Norvegijoje ir jo rezultatas yra neigiamas. „Tai reiškia, kad šie asmenys atvykę turi laikytis visapusiško karantino, kol sulaukia vieno neigiamo testo atsakymo. Kai gaunamas neigiamas testo rezultatas, tas asmuo atleidžiamas nuo karantino atvykus“, – paaiškino jis.

Nobelio taikos premijos įteikimo ceremonija paprastai vyksta Oslo rotušėje. Kitą mėnesį įvyksiantis renginys dėl pandemijos bus kuklesnis, jis rengiamas miesto universitete.

Be didžiulio prestižo premija taip pat reiškia 10 mln. Švedijos kronų (981 tūkst. eurų) ir aukso medalį. Premija įteikiama per jos įkūrėjo Alfredo Nobelio mirties metines.

Po įteikimo ceremonijos Osle ir ceremonijų Stokholme, kur įteikiamos kitos Nobelio premijos, tradiciškai vykstantys banketai ir koncertai šiemet atšaukti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių