Quantcast

Norvegija gali pratęsti įvažiavimo į šalį apribojimus iki spalio 31-osios

Norvegijos vyriausybė pasiūlė pratęsti kovo mėnesį dėl koronaviruso pandemijos įvestus įvažiavimo į šalį apribojimus iki spalio 31 d. Tai penktadienį pranešė ministrų kabineto spaudos tarnyba.

„Neaišku, kiek laiko reikės taikyti įvažiavimo į šalį ribojimo priemones. Siūloma, jog specialus įstatymas (dėl įvažiavimo reguliavimo) galiotų iki spalio 31 d., kad vyriausybė galėtų prireikus pratęsti specialias priemones iki šios datos be naujo parlamento sprendimo“, - sakoma pranešime.

Anksčiau apribojimai buvo pratęsti iki rugpjūčio 20 d., bet buvo planuojama iki birželio 15 d. nuspręsti, ar bus galima padaryti išimtis iš galiojančių rekomendacijų kelionėms tarp Šiaurės Europos šalių. Iki liepos 15 d. bus apsvarstyta, ar galima daryti išimtis ir kelionėms į kitas kaimynines Europos šalis. Nuo birželio 1 d. Norvegija leido darbo keliones iš kitų Šiaurės Europos valstybių be privalomo 10 dienų karantino.

Norvegijoje pastarąją parą naujų užsikrėtimo koronavirusu atvejų skaičius padidėjo 10 – iki 8 411. Naujausiais duomenimis, šalyje nuo koronaviruso padarinių mirė 236 žmonės, šiuo metu ligoninėse gydomi 36 pacientai.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių