Quantcast

Norvegai šventes galės švęsti ne daugiau kaip 10 žmonių kompanijoje

Norvegai galės pasikviesti iki dešimties svečių į savo namus dviem skirtingomis progomis nuo Kalėdų iki Naujųjų metų imtinai, trečiadienį sakė ministrė pirmininkė Erna Solberg, skelbia agentūra „Reuters“.

Europos šalys šiuo metu kurpia planus, kokius apribojimus vertėtų įvesti šventiniu laikotarpiu, kad būtų galima apriboti koronaviruso infekcijos plitimą.

„Nenorime naujų metų pradėti su didėjančiais infekcijų skaičiais ir naujais apribojimais sausį“, – spaudos konferencijoje sakė E. Solberg.

Namų ūkis, nepaisant jo dydžio, galės priimti iki dešimties svečių dviem skirtingomis progomis. Žmonės, atkeliavę ne iš to paties namų ūkio, turės laikytis saugaus 1 metro atstumo.

„Atstumo taisyklės galioja viso pobūvio metu. Nuo tos akimirkos, kai tiekiamas karštas vynas, iki tos, kai sėdate prie stalo. Kai atidarinėjamos dovanos. Ir kai tiekiama kava bei kalėdiniai pyragaičiai“, – sakė E. Solberg.

Antradienio duomenimis, Norvegijos pastarųjų 14 dienų sergamumas 100 tūkst. gyventojų siekia 128,8 – tai ketvirtas mažiausias rodiklis visoje Europoje. Šalį lenkia tik Islandija, Airija ir Suomija, rodo Europos ligų prevencijos ir kontrolės centro duomenys.

Per pastarąsias dvi savaites nacionaliniu mastu sumažėjo kas savaitę patvirtinamų infekcijų skaičiai, ankstesnes dvi savaites fiksavus augimą.

Valdžios institucijoms daugiausiai nerimo kelia Oslas ir aplinkinės teritorijos, kadangi ten fiksuojama daugiausiai COVID-19 atvejų.

Lapkričio 6 dieną Oslas uždarė teatrus, kino teatrus, treniruočių centrus ir baseinus, barai ir restoranai nebegali tiekti alkoholio, daugumai jų dėl to teko užverti duris.

Į nacionaliniu mastu galiojančių apribojimų sąrašą įskaitomas draudimas susiburti daugiau kaip 20 žmonių ir 10 dienų saviizoliacijos laikotarpis iš užsienio atvykstantiems žmonėms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių