Quantcast

Netoli Latvijos sienos prasideda didelės Rusijos ir Baltarusijos karinės pratybos

Netoli Latvijos sienos penktadienį prasideda dideli Rusijos ir Baltarusijos kariniai mokymai „Ščit Sojuza 2019“ („Sąjungos skydas 2019“), kuriuose dalyvaus 12 tūkst. kariškių, pranešė Latvijos gynybos ministerija.

Nurodoma, kad pratybos vyks poligone „Mulino“ Žemutinio Naugardo srityje.

Kaip pranešė Rusijos naujienų agentūrai „Interfax“, pratyboms vadovaus Vakarų karinės apygardos pajėgų vadas generolas pulkininkas Aleksandras Žuravliovas ir Baltarusijos Generalinio štabo viršininkas, gynybos ministro pirmasis pavaduotojas generolas majoras Olegas Belokonevas.

„Pratybose dalyvauja maždaug 12 tūkst. kariškių, iki 950 kovinės technikos vienetų; jos baigsis rugsėjo 19 dieną“, – nurodė Vakarų karinės apygardos spaudos tarnyba.

Pratybos vyks dviem etapais, jų metu vadai suplanuos pajėgų pasitelkimą, o paskui dalyviai ieškos sąlyginio priešininko neteisėtų ginkluotų junginių bei diversinių dalinių ir mokysis juos naikinti. Taip pat turi būti tobulinamas gynybinių veiksmų taikymas.

2017 metų rugsėjį vyko bendros Rusijos ir Baltarusijos karinės pratybos „Zapad 2017“ („Vakarai 2017“). Oficialiai skelbta, kad jose dalyvavo maždaug 12,7 tūkst. kariškių, net Baltijos šalys sako, kad tų manevrų mastas buvo daug didesnis.

Latvijos gynybos ministerija nurodė, kad šiemetinių pratybų scenarijus jai yra nežinomas ir kad šalies ginkluotosios pajėgos toliau stebės karinę veiklą pasienio zonoje.

Anot ministerijos, šiuo metu Latvijai nėra iškilusi tiesioginė karinė grėsmė, šalies kariuomenė funkcionuoja įprastu režimu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

earth king

earth king portretas
drebina nervu kara, po nosiai, jus žiūrėkite mes kokie esame, galingi, treniruotes metai ,2019 m, paradas pilasi per kraštus poligonus užkariavo, va jums atominė jegainė baltarusijoj, nekišk nosi prispaus,batka, mokina šokti, lezginku, ir tylos tylos būtinas dėmesis, mes ,ir mūsų kariauna išdydi, eina, prie tvarkos, bus tvarka, ir pigi elektra už kilovatvalande, kas su mumis eis klausis draugaus, elektrikas vyska žino, taip išsake batkai ponas vladimiras, caras, atsiprašau gal aš ne taip mastau bet pagal metus dar berods protas nesusimaišė, bet metai sako iš istorijos nieko neišmesi ir pagal metus juk buvo tos pačios dainos tik kitu, vadovu, okupavimas vyko, prisiminkime, dėdės ir tetos, buvo kaip nebuvo,, pamokos kartojamos, bukime na čeku, laikas vis galis,

Anonimas

Anonimas portretas
O kur šiemet Latvijos okupacijos plano žemėlapiai , ko nespausdinant ? Nespėjot nupiešti ?

Jelena

Jelena portretas
"As" anekdotas: “Мы добьемся, чтобы вы обосрались от страха!” С любовью Новостная служба НТВ."
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių