Quantcast

Nepavykus suformuoti koalicinės vyriausybės, B. Netanyahu grąžina mandatą prezidentui

  • Teksto dydis:

Izraelio premjerui Benjaminui Netanyahu (Benjaminui Netanjahui) nepavykus suformuoti naujos koalicinės vyriausybės, pirmadienį jis grąžino mandatą šalies prezidentui.

Šis žingsnis įstūmė šalį į naują politinę nežinomybę.

B. Netanyahu nepavyko užsitikrinti daugumos parlamente per praėjusį mėnesį vykusius rinkimus. Tačiau prezidentas Reuvenas Rivlinas pasiūlė jam pirmam mėginti suformuoti vyriausybę, nes jį palaikė daugiau parlamentarų nei kitus kandidatus.

Ministras pirmininkas tikėjosi suformuoti plačią „vienybės“ vyriausybę, kurioje dirbtų jo pagrindinis oponentas, buvęs kariuomenės vadas Benny Gantzas (Benis Gancas) ir jo centristų aljansas „Mėlyna ir balta“. Tačiau pirmadienio vakarą B. Netanyahu paskelbė, kad suformuoti vyriausybės jam nepavyko.

„Ką tik informavau prezidentą, kad grąžinu savo mandatą pamėginti suformuoti vyriausybę“, – sakė jis vaizdo įraše, paskelbtame jo oficialioje paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“.

R. Rivlinas sako, kad dabar suteiks B. Gantzui šansą formuoti vyriausybę, nors neatrodo, kad centristų aljanso lyderis sulauks pakankamos paramos.

Jei vyriausybės nepavyks suformuoti ir B. Gantzui, Izraelyje gali būti rengiami treti rinkimai per mažiau nei metus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių