Quantcast

A. Navalno šalininkai: štabų tinklas išardytas

Įkalinto Kremliaus kritiko Aleksejaus Navalno bendražygis Leonidas Volkovas ketvirtadienį pranešė, kad buvo išardytas A. Navalno biurų nacionalinis tinklas, laukiant teismo sprendimo dėl jo paskelbimo „ekstremistine organizacija“.

Visgi dauguma regioninių štabų, turėjusių sustabdyti savo veiklą, toliau dirbs kaip nepriklausomi visuomeniniai politiniai judėjimai.

„Kai kurie regioniniai štabai bus uždaryti, bet dauguma pratęs darbą kaip savarankiški nepriklausomi regioniniai visuomeniniai politiniai judėjimai“, – ketvirtadienį per savo „Youtube“ kanalą paskelbė L. Volkovas.

Pasak jo, šie judėjimai negaus finansavimo ir pagalbos. „Nebegalėsime jų finansuoti, nebegalėsime padėti jiems dėl dizaino ar IT sprendimų, nebekelsime jiems uždavinių“, – pažymėjo L. Volkovas.

Jis pridūrė, kad „Navalno štabų“ nebėra, tačiau yra regioninių politikų ir savarankiškų organizacijų, ir jie užsiims tyrimais, rinkimais, visuomeninėmis kampanijomis, mitingų organizavimu.

Pranešimas pasirodė A. Navalnui pirmą kartą po savo bado streiko nutraukimo praėjusią savaitę vaizdo ryšiu pasirodžius teisme. Kalinio uniformą vilkėjęs, labai trumpai apkirptas opozicionierius atrodė sulysęs.

Per teismo posėdį, vykusį nagrinėjant A. Navalno apeliaciją dėl vasarį paskelbto apkaltinamojo nuosprendžio Antrojo pasaulinio karo veterano įžeidimo byloje, opozicijos veikėjas sakė, kad buvo numetęs dar daugiau svorio, bet vėl pradėjo valgyti.

„Vakar buvau nuvestas į pirtį... Ten buvo veidrodis, pasižiūrėjau į save – esu tik baisus skeletas“, – teismui sakė A. Navalnas. Šie jo žodžiai girdimi nepriklausomos televizijos „Dožd“ paskelbtame garso įraše.

Anksčiau A. Navalno bendražygiai pranešė, kad jo regioniniai štabai dėl Maskvos prokuratūros sprendimo stabdo veiklą, taip pat ir socialiniuose tinkluose.

Maskvos prokuratūra balandžio 26 dieną sustabdė kalinamo A. Navalno regioninio biurų tinklo veiklą ir paprašė Maskvos teismo sustabdyti A. Navalno įkurto Kovos su korupcija fondo (FBK) bei Piliečių teisių gynimo fondo (FZPG) veiklą, kol bus išnagrinėtas ieškinys dėl jų uždraudimo.

Prokuratūros spaudos tarnyba teigė, kad šios organizacijos „kuria sąlygas socialinės ir sociopolitinės padėties destabilizavimui“, todėl jas reikia pripažinti ekstremistinėmis ir uždrausti.

Tuo metu FBK teisinė tarnyba paskelbė Maskvos prokuroro balandžio 26-osios sprendimą, kuriuo FBK ir A. Navalno štabų veikla sustabdoma iki Maskvos miesto teismas išnagrinės atitinkamą ieškinį.

A. Navalno organizacijos gali būti įtrauktos į ekstremistinių organizacijų sąrašą, joms gali būti uždrausta bet kokia veikla Rusijoje.

Rusija šiuo metu yra pripažinusi 33 organizacijas ekstremistinėmis. Tarp jų yra ir džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“, grupuotė „al Qaeda“, Jehovos liudytojų religinė grupė.

Į šį sąrašą įtrauktoms organizacijoms draudžiama veikti Rusijoje, o už dalyvavimą jų veikloje gali laukti griežtos laisvės atėmimo bausmės.

FBK tiria įtariamą aukšto rango pareigūnų korupciją ir skelbia savo tyrimų rezultatus dažnai platformoje „YouTube“ prie jų pridėdamas filmuotą medžiagą.

A. Navalno regioniniai biurai pritaria jo korupcijos tyrimams ir palaiko siūlomą balsavimo strategiją, raginant rinkėjus atiduoti balsus už tuos kandidatus, kurie turi didžiausią galimybę nugalėti Kremliui palankius savo varžovus.

44 metų opozicionierius buvo suimtas sausį,  grįžęs į Rusiją iš Vokietijos,  kur jis keletą mėnesių gydėsi dėl apnuodijimo nervus paralyžiuojančia medžiaga. Dėl to išpuolio A. Navalnas kaltina Kremlių, kuris jam metamus kaltinimus neigia.

Kremliaus kritikui buvo skirta pustrečių metų įkalinimo bausmė už lygtinio nuosprendžio sąlygų pažeidimus, kol jis gydėsi užsienyje. Ankstesnė lygtinė bausmė jam buvo paskirta 2014 metais byloje dėl grobstymo. Jis ir jo sąjungininkai šiuos kaltinimus vadina sufabrikuotais dėl politinių motyvų.

A. Navalnui sugrįžus į Rusiją valdžia didina spaudimą jo sąjungininkams, daugelis jo padėjėjų buvo privesti išvykti iš šalies arba jiems buvo skirtas namų areštas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Puiku, pagaliau

Puiku, pagaliau portretas
RF išdaviku ir priešų irštva išardyta.

tai ziauru

tai ziauru portretas
teks kurti ,,tinkla,, pas seimininkus?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių