Quantcast

A. Navalno bendražygis ragina ES liautis „nuolaidžiavus“ V. Putinui

Kalinamo Kremliaus kritiko Aleksejaus Navalno bendražygis Leonidas Volkovas antradienį paragino Europos Sąjungą liautis „nuolaidžiavus“ Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui ir įvesti sankcijas rusų lyderiui ir jo aplinkai.

L. Volkovas kalbėjo Europos Parlamente Strasbūre, kur A. Navalno dukra Darija turi atsiimti jos tėvui skirtą prestižinę Andrejaus Sacharovo premiją už minties laisvę.

„Nuolaidžiauti buvo bandyta daug kartų ir vaisių tai nedavė. Pabandykime ką nors kita“, – žurnalistams sakė L. Volkovas.

L. Volkovas atkreipė dėmesį į Vakarų reakciją į Rusijos pajėgų telkimą prie sienos su Ukraina, kuris pakurstė būgštavimus, kad Kremlius gali planuoti naują invaziją į savo kaimynę.

JAV ir Europos sąjungininkai pažadėjo „didžiules“ ekonomines pasekmes, jei Rusija imsis karinių veiksmų, tačiau Vakarų lyderiai taip pat stengėsi pasikalbėti su V. Putinu, kad išvengtų krizės.

„Šis telkimas prie Ukrainos sienų yra grynas [V. Putino] šantažas: „Jei jūs su manimi nekalbėsit, jei [JAV] prezidentas [Joe] Bidenas (Džo Baidenas) man nepaskambins, aš pradėsiu naujas skerdynes Europoje“, – sakė L. Volkovas.

„Skelbkite sankcijas jiems už šantažą, už kariuomenės telkimą ir panaikinkite jas, kai kariai bus atitraukti“, – tęsė jis.

A. Navalnas pernai per plauką liko gyvas po apnuodijimo nervus paralyžiuojančia medžiaga „Novičiok“. Dėl savo apnuodijimo jis kaltina Kremlių.

Sausį sugrįžęs į Rusiją iš Vokietijos, kur buvo gydomas po apnuodijimo, A. Navalnas iškart buvo suimtas.

Pasiuntusi A. Navalną už grotų, valdžia paskelbė „ekstremistinėmis“ grupėmis ir uždraudė jo įkurtas organizacijas bei politinius biurus. Daugelis svarbiausių opozicionieriaus bendražygių dėl valdžios spaudimo buvo priversti išvykti iš šalies.

Valdžia A. Navalno atžvilgiu taip pat inicijavo virtinę naujų tyrimų, įskaitant rugsėjį pradėtą tyrimą dėl „ekstremizmo“, už kurį jam gali tekti dar dešimtmetį praleisti už grotų.

L. Volkovas, dabar gyvenantis ne Rusijoje, tvirtino, kad A. Navalnas yra V. Putino „asmeninis kalinys“ ir kad tik nuo Kremliaus šeimininko priklauso, kada jis bus paleistas.

„Jei situacija kažkada dėl kokių nors priežasčių pasikeis, jis nuspręs, kad jam dabar geriau jį paleisti, o ne laikyti kalėjime, tada jį iš karto paleis“, – kalbėjo Kremliaus kritiko bendražygis.

„Kas gali turėti įtakos tokiai situacijai? Na, kaip mes siūlome, vaikykitės Putino pinigus, paimkite jo pinigus įkaitais. Tai leis Europai, kaip ir Vakarams, sukurti daug geresnius svertus“, – pridūrė jis.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

KAUNAS

KAUNAS portretas
Kas yra diktatūra kad nebūtu kas juos kontfoliuotu,susikuria gauja per daugelį metų ir valdo.Jiems nerūpi šalies piliečiai jie turi prisiksupe turtų ir svarnu juos jšdaugoti neturi būti jokių opixicijų jie eksyemistzi nusikalteliai turi sedėti kalėjime arba mirti.Tai kodėl tada iš diktatūrinių šalių bėga gyventojzi idško laisvės.

Anonimas

Anonimas portretas
Kodėl tokiems niekas nepakiša novičioko ? Reikia apvalyti pasaulį nuo šiukšlių....

Jonas

Jonas portretas
Prie ko čia tie Navalno nurodymai ES ,nejuokinkite pasaulio. Kas dedasi ,durniu pasaulis.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių