Quantcast

A. Navalno bendražygis dėkojo Lietuvai už palaikymą

  • Teksto dydis:

Vienas Aleksejaus Navalno bendražygių, buvęs politikas ir tinklaraštininkas Vladimiras Milovas, vienoje iš savo laidų „YouTube“ kanale padėkojo Lietuvai už pastangas padėti visiems laisvės siekiantiems žmonėms Rusijoje ir Baltarusijoje.

„Jūs ginate visus laisvus žmones Rusijoje ir Baltarusijoje. Labai šaunu žinoti ir suprasti, kad demokratinėje Europoje turime draugų, kurie mūsų nepaliks net pačiais sunkiausiais laikais“, – sakė V. Milovas.

Siūlome pasižiūrėti jo laidą (apie Lietuvą kalbama nuo 29 min.):


Ketvirtadienį Europos Parlamente taip pat buvo priimta rezoliucija, kuria ES raginama padidinti spaudimą sankcijomis Rusijai ir persvarstyti santykius su Maskva dėl Kremliaus kritiko A. Navalno apnuodijimo.

Garsiausias Rusijos opozicijos politikas A. Navalnas šiuo metu dėl apnuodijimo gydomas Vokietijoje. 44 metų opozicionierius praėjusį mėnesį pasijuto blogai lėktuve, skridusiame iš Tomsko, kur jis buvo nuvykęs tirti korupcijos ir propaguoti savo „išmaniojo balsavimo“ kampanijos prieš regionų rinkimus.

Lėktuvui skubiai nutūpus opozicionierius buvo nugabentas į Omsko miesto ligoninę, o po kelių dienų pervežtas į Berlyno kliniką.

Rugsėjo 2 dieną Vokietijos pareigūnai, remdamiesi šalies kariuomenės laboratorijos išvadomis, paskelbė, kad A. Navalno organizme aptikta nuodų iš nervus paralyžiuojančių medžiagų grupės „Novičiok“ pėdsakų. Tos pačios grupės medžiaga, kaip teigia Londonas, 2018 metais Anglijos Solsberio mieste buvo apnuodyti buvęs Rusijos šnipas Sergejus Skripalis ir jo duktė.

A. Navalno kolegos mano, jog šio uždrausto cheminio ginklo panaudojimas rodo, kad už apnuodijimą gali būti atsakinga tik Rusijos valstybė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

"LIETUVOS VEIDAS"

"LIETUVOS VEIDAS" portretas
Liaudies išmintis:"Pasakyk kas tavo draugai - pasakysiu kas tu"...O tie pagrindiniai draugai - svetimų valstybių ATMATOS IR VISOKIOS NACIONALISTINĖS ŠIUKŠLĖS.

Zales - aklajam

Zales - aklajam portretas
Vatufkinikas ne apsirengimo stiliukas, bet mąstymas leninino nurodyta kryptim profesinis juodas darbas už menką atlyginimą bet "gerais" niet analogov v mirie rubliais.

Zales

Zales portretas
Vatufkinikas ne nacija ar galvojimo kryptis bet profesija.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių