Quantcast

A. Navalno bendražygei L. Sobol pusmečiui pratęsti judėjimo suvaržymai

Maskvos Tverės rajono teismas byloje dėl kurstymo pažeisti sanitarines ir epidemiologines taisykles per sausio 23-osios protestą pusmečiui pratęsė judėjimo suvaržymus opozicijos lyderio Aleksejaus Navalno bendražygei, jo įkurto Kovos su korupcija fondo (FBK) teisininkei Liubov Sobol.

„Teismas patenkino valstybės kaltintojo prašymą pratęsti kardomosios priemonės – tam tikrų veiksmų uždraudimo – terminą šešiems mėnesiams“, – pirmadienį naujienų agentūrai „Interfax“ sakė advokatas Vladimiras Voroninas.

„Baudžiamoji byla perduota Preobraženskojės rajono teismui – nagrinėjimas ten prasidės iš naujo, nuo pirminio nagrinėjimo“, – pridūrė advokatas.

Balandžio 7 dieną Maskvos miesto teismas sušvelnino L. Sobol kardomąją priemonę – namų areštą pakeitė draudimu atlikti tam tikrus veiksmus. Teismo sprendimu ji nuo 20 val. iki 6 val. negali išeiti iš savo gyvenamosios vietos.

Sausio 23 dieną daugelyje Rusijos miestų, įskaitant Maskvą, įvyko po sugrįžimo į šalį areštuoto A. Navalno palaikymo akcijos.

Po jų teisėsaugininkai inicijavo virtinę baudžiamųjų bylų, taip pat ir dėl sanitarinių bei epidemiologinių taisyklių pažeidimų, smurto panaudojimo prieš valdžios atstovus, chuliganizmo.

Bylą dėl sanitarinių ir epidemiologinių taisyklių pažeidimo tiria Rusijos Tyrimų komiteto centrinis aparatas, perėmęs ją iš Vidaus reikalų ministerijos sostinės tyrimų vyriausiosios valdybos.

Byloje yra 10 atsakovų, tarp jų A. Navalno brolis Olegas, A. Navalno spaudos sekretorė Kira Jarmyš, protestų grupės „Pussy Riot“ narė Marija Aliochina, FBK darbuotojas Nikolajus Liaskinas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

JONAS

JONAS portretas
Baigėsi geros dienos tom gražuolėm špakliuotais snukiais lakuotais už 100 doleriu nagais ir poilsiu užsienio kurortuose

PUIKU

PUIKU portretas
GEROS ŽINIOS IŠGAUDYTI TUOS NIEKŠELIUS SU TOM MERGOM IR IDARBINTI TĖVYNĖS LABUI KALĖJIME TEN DARBU YRA DIRBANČIAI LIAUDŽEI SIUTI KOMBINEZONUS KAD UŽ DYKA NEREIKĖTU ŠERTI

Nuomonė

Nuomonė portretas
Puikios žinios. Visus juos reikėtų sukišti į kalėjimą , galima į tą patį, kaip ir nasralną...ir kuo ilgesniam laikui.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių