Quantcast

A. Navalnas įpareigotas ištrinti filmą apie D. Medvedevo turtus

  • Teksto dydis:

Žymų Kremliaus kritiką ir opozicijos lyderį Aleksejų Navalną teismas trečiadienį įpareigojo ištrinti internete paskelbtą filmą, kuriame ministras pirmininkas Dmitrijus Medvedevas kaltinamas kontroliuojantis didžiulį turtą per šešėlinį ne pelno organizacijų tinklą.

Ši žurnalistinio tyrimo vaizdo įrašas portale „YouTube“ buvo pažiūrėta daugiau nei 20 mln. kartų ir išprovokavo gatvių protestus.

Maskvos teismas priėmė tokį sprendimą, išnagrinėjęs su Kremliumi ryšius palaikančio milijardieriaus Ališero Usmanovo ieškinį, kuriame jis apskundė tame filme jam metamus kaltinimus, esą jis kaip kyšį padovanojo vilą fondui, siejamam su D.Medvedevu.

Antikorupcinę kampaniją vykdantis A.Navalnas, besiruošiantis mesti iššūkį Vladimirui Putinui kitąmet vyksiančiuose prezidento rinkimuose, savo ruožtu pareiškė, kad sprendimas jo nenustebino ir kad jis jį skųsiąs aukštesnės instancijos teismui.

Minėtas vaizdo įrašas kovą išprovokavo didžiausią per kelerius metus nesankcionuotą demonstraciją prieš Kremlių. A.Navalnas neseniai pateikė prašymą leisti birželio 12-ąją, minint Rusijos dieną, sostinės centre surengti eitynes ir mitingą prieš korupciją.

Teisėja Marina Vasina pareiškė, kad tame įraše pateikiama neteisinga informacija, žeidžianti A.Usmanovo „garbę, orumą ir dalykinę reputaciją“, pranešė naujienų agentūra „RIA Novosti“.

Ji įpareigojo A.Navalną išplatinti šių teiginių paneigimą ir ištrinti minėtą vaizdo įrašą.

„Nė neabejojome, kad bus priimtas toks sprendimas“, – sakė A.Navalnas žurnalistams prie teismo. Jis tvirtino nesiruošiąs ištrinti to filmo.

„Tas tyrimas yra paremtas faktais“, – pridūrė jis.

A.Usmanovą žurnalas „Forbes“ 2016 metais vadino trečiu turtingiausiu Rusijos verslininku ir jo turtą įvertino 15,2 mlrd. dolerių (13,5 mlrd. eurų). Jo interesai apima metalurgiją, socialinius tinklus bei verslo dienraštį „Kommersant“. Be kita ko, jam priklauso 30 proc. Londono futbolo klubo „Arsenal“ akcijų.

Verslininko advokatas Genrichas Padva po teismo posėdžio sakė, kad „labai džiaugiasi, jog sugebėjome apginti kažkieno gerą vardą“, nurodė „RIA Novosti“.

Rusijos vidaus reikalų ministerija sakė patyrinėjusi A.Navalno teiginius, bet jokių nusikaltimų neaptikusi.

Šis 40 metų teisininkas išgarsėjo dar 2012 metais savo kalbomis per masinius protestus prieš V.Putino sugrįžimą į Kremlių. Jo antikorupcinio fondo komanda viešina Kremliaus elito prabangų gyvenimo būdą.

Nuo to laiko jam teko dalyvauti ne vienoje teisinėje kovoje, kurias jis vadina politiškai motyvuotomis ir tarp kurių yra vadinamoji Kirovo byla, pradėta dėl 2009 metų sandorio, kuris buvo sudarytas A.Navalnui dirbant regiono gubernatoriaus patarėju.

A.Navalnas siekia surinkti 300 tūkst. parašų, kad būtų užregistruotas rinkimų kandidatu.

Tačiau teistumas už sunkų nusikaltimą galėtų jam užkirsti kelią dalyvauti rinkimuose.

Posėdžio metu A.Navalnas pateikė 16 prašymų, tarp jų – prašymus liudininkais iškviesti Rusijos premjerą Dmitrijų Medvedevą ir vicepremjerą Igorį Šuvalovą, tačiau teismas juos atmetė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to nuomonė

to nuomonė portretas
skeltanagiams čia apskritai ne vieta

VYTAUTAS

VYTAUTAS portretas
PIRMA TURĖTU PAAIŠKINTI SAVO PAJAMAS,JŲ LEGALUMĄ,TUK PASKUI DOMĖTIS SVETIMAIS TURTAIS.VA,MŪSŲ SKAIDRUSIS MASIULIS SAKĖ,KAD UŽ 5000 LITŲ DURNIAI DIRBA,AIŠKINO SKAIDRUMĄ,O PATS ĖMĖ,ĖMĖ,ĖMĖ...VA APIE KĄ KŪRTI FILMUS IR NE TIK APIE JĮ.141 IR DAUGIAU YRA VERTI TOKIŲ FILMŲ...

>nuomonei

>nuomonei portretas
kas numatyta už smurto skatinimą komentaruose šitam portale?
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių